algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
13°

Alonso es torna a posar tercer en el Mundial

El cinquè lloc aconseguit ahir li va permetre escalar posicions


Fernando Alonso va finalitzar cinquè en el Gran Premi de Mònaco gràcies a la gran tasca de l'equip francès, que va fer valer l'estratègia per sobre de la potència dels cotxes, com acostuma a succeir en la correguda monegasca, i permeté al pilot asturià recuperar el tercer lloc al Mundial.

El triomf a Montecarlo va ser per al colombià Juan Pablo Montoya (Williams-BMW), que reduí més el temps per fer benzina i sabé desfer-se dels dos pilots que tenia per davant a la sortida, el líder del Mundial, Kimi Raikkonen (McLaren), que fou segon, i el seu company d'equip Ralf Schumacher, quart.

Amb la victòria d'ahir, el colombià s'adjudicava la seva segona victòria en un Gran Premi que va tenir un final molt emocionant.

Montoya aconseguí mantenir el primer lloc tot i els successius atacs de Raikkonen, que va travessar la línia d'arribada a sis dècimes de segon, mentre que Michael Schumacher protagonitzà una espectacular remuntada i arribà a un segon i set dècimes.

Alonso, que començà vuitè el Gran Premi, va guanyar dues posicions a la sortida, ni més ni menys que avançant el Mercedes de David Coulthard i el Ferrari de Rubens Barrichello en la primera acceleració.

L'asturià va arribar a col·locar-se tercer, tot i que es va deure a la seva tardana entrada a boxes, després de la qual va tornar a la vuitena posició. No obstant això, un magnífic segon pas per boxes, que durà 6.1 segons, el tornà a la pista en la cinquena posició, que aguantà fins al final.

Michael Schumacher (Ferrari) finalitzà tercer gràcies també a la bona feina dels seus mecànics i a l'estratègia de l'equip italià, que haurà d'esperar dues setmanes més per poder intentar l'assalt al lideratge del Mundial.

Kimi Raikkonen, líder del Mundial i que continuarà sent-ho com a mínim fins al proper Gran Premi de Canadà, no sabé aprofitar-se de les prematures aturades dels Williams per fer benzina i acabà mantenint una vistosa pugna amb el colombià Montoya, a qui mai no pogué superar.

La decepció de la jornada la va protagonitzar Ralf Schumacher, que no pogué fer bona la seva pole a la sortida i hagué d'entrar el primer a carregar-se de combustible. El principal problema li arribà en sortir dels boxes, quan el seu monoplaça no girà en la rascasse i perdé posicions.

Els incidents no varen ser tan nombrosos com acostuma a ser habitual a Mònaco, i només Frentzen (Sauber) va estavellar el seu cotxe contra els guarda-rails de la mítica rascasse a la primera volta, fet que obligà a sortir esafety car.

Després d'aquest Gran Premi, el finlandès Raikkonen continua sent líder i augmenta amb dos punts el seu avantatge sobre Michael Schumacher, que és segon amb 44 punts, mentre que Alonso torna al seu Renault la tercera plaça de la classificació provisional del Campionat del Món.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.