algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

Carles Moyà derrota Novak i ja és entre els vuit millors

El mallorquí superà els seus problemes amb les bòfegues i guanyà en tres complets sets un rival que sempre se li ha donat malament

95066
Moyà torna als quarts de final del Roland Garros després de cinc anys.

Carles Moyà superà amb claredat el txec Jiri Novak per 7-5, 6-3 i 6-2 en només una hora i 43 minuts i es classificà així per als quarts de final de Roland Garros.

El tennista mallorquí semblava abonat a la derrota, ja que el txec és, tradicionalment, mortal per Carles Moyà. Ahir, a més, comptava amb l'important inconvenient de les molestes bòfegues als peus que, finalment, no li varen impossibilitar de fer el seu millor tennis. Quan encara faltava més d'una hora i mitja per a l'inici del partit, Moyà es mostrava absolutament concentrat amb l'única preocupació que suposaven les seves bòfegues. Era una incògnita saber les molèsties que li provocarien, però ben aviat els dubtes quedaren resolts. Novak, s'ha caracteritzat per posar moltes dificultats al mallorquí, però ahir fou diferent. De fet, Moyà havia estat derrotat pel txec en els seus tres darrers enfrontaments, malgrat que el mallorquí als dos darrers partits havia disposat de pilotes de partit al seu favor.

A més, Novak, una setmana abans de Roland Garros guanyà Moyà durant la Copa del Món disputada a Dusseldorf.

El mallorquí es va retrobar ahir amb el seu millor servei, no acusà el cansament dels partits acumulats, ni notà les bòfegues... Tot va sortir bé, finalitzà el partit amb dotze serveis directes i es mostrà, com els millors, especialment encertat quan tenia algun desavantatge. Així, Novak només fou capaç d'aconseguir un break, malgrat que disposà de nou oportunitats.

Amb les premises per tots conegudes, Novak tenia la batalla psicològica guanyada encara abans de començar el partit. Moyà, en tot cas, no tardà en capgirar també la guerra moral. En el joc número 12, el tennista mallorquí féu un valuós break, que el txec acusà. Moyà sumà el primer set, no baixà el ritme i continuà demostrant una concentració extrema. Superava els moments més delicats amb nota, i s'adjudicà així el segon, el tercer i, per tant, el partit, sense gaire dificultats. Moyà, d'aquesta manera, aconseguia per segona vegada en la seva carrera esportiva el passi als quarts de final de Roland Garros, on ara s'enfrontarà a l'holandès Martin Verkerk. Moyà, que just en una ocasió -el 98- havia arribat a quarts de final, no ho tindrà fàcil amb Verkerk, amb qui mai no s'ha enfrontat. L'holandès derrotà ahir de forma sorprenent l'alemany Rainer Schuettler per 6-3, 6-3 i 7-5. Verkerk, número 46 del món, ha aconseguit enguany el seu primer títol ATP en el torneig de Milà. Ahir, el tennista holandès cimentà la seva clara victòria en un gran servei, totalitzant vint-i-dos punts directes.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.