cielo claro
  • Màx: 22.25°
  • Mín: 13.08°
22°

Els històrics també tindran la seva festa

Quaranta exfutbolistes mallorquins de Primera Divisió rebran homenatge abans del partit

Son Moix serà avui l'escenari d'una festa del futbol balear que arribarà més enllà del debut de la Selecció Balear davant de Malta. Quaranta exfutbolistes illencs, que al llarg de la seva vida han militat a Primera Divisió, rebran avui, abans que el col·legiat Redondo Rodríguez, xiuli l'inici de l'esperat partit entre Balears i Malta, una placa homenatge en reconeixement a la seva carrera professional en el món del futbol d'èlit.

La majoria d'ells es retiraren de la pràctica del futbol fa més d'una dècada i sempre somniaren a haver pogut tenir l'oportunitat de trepitjar la gespa de Son Moix. Avui tindran l'oportunitat de fer-ho, i, tot i que no hi vagin vestits de curt per disputar un partit, sí que hi aniran per rebre l'aplaudiment dels milers d'aficionats que es congreguin a les grades de l'estadi mallorquinista per retre homenatge al futbol illenc.

Gran part d'ells varen formar part d'aquell Mallorca que assolia per primera vegada en la seva història l'ascens a la màxima competició espanyola. Destaca especialment entre ells Joan Forteza Bennàssar, que va tenir el plaer de marcar el primer gol del Reial Mallorca a Primera Divisió el setembre de 1960, que es retirà just set anys després. Menys sort va tenir Martí Mora, un porter que només va poder defensar la camiseta del Reial Mallorca a la categoria d'or del futbol espanyol en nou ocasions.

Per la seva banda, entre els homenatjats hi figuren «homes de la casa» com Damià Amer, que tot i que va penjar les botes l'any 1990 continua lligat activament a la família vermellenca, Pep Bonet, actual director esportiu, i el tècnic inquer Tomeu Llompart. Precisament aquest darrer va aconseguir l'ascens a Primera Divisió i va evitar que l'equip baixàs a Segona Divisió el passat any, en substituir el croat Sergio Kresic amb l'equip a la zona de descens.

Llorenç Homar, Magí Mir, Julià Mir, Manel Molina, Jacinto Villalvilla, Pau Vidal, Josep Ramon Bermell, entre d'altres, seran també protagonistes avui capvespre d'una de les festes que mai hagués pogut somniar el futbol balear. I és que després d'anys de disputes a nivell polític i pressions mediàtiques finalment Son Moix es vestirà de gala, no per rebre un Reial Madrid, un Deportivo o un FC Barcelona, sinó per acollir un equip format totalment per jugadors de les Balears que seran aplaudits i animats per tots aquells que sentin l'escalfor de la seva terra dins del seu cor.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.