algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
20°

Ronaldo guanya la Pilota d'Or

El brasiler s'imposà al seu company Roberto Carlos i al porter Kahn

El davanter brasiler del Reial Madrid Ronaldo Nazario da Lima fou elegit Pilota d'Or 2002, per davant del seu compatriota i company d'equip Roberto Carlos i del porter alemany del Bayern Munic Oliver Kahn, anuncià ahir «France Football». Ronaldo obtingué 171 punts, 26 més que Roberto Carlos i 57 més que Kahn, que en el passat Mundial el superà com a millor jugador en una polèmica votació.

Entre el Reial Madrid i el Bayern Munic acapararen els cinc primers llocs de la classificació, ja que el quart fou el francès Zinedine Zidane (78) i el cinquè l'alemany Michael Ballack (67), que arribà al club de Baviera a principis de temporada procedent del Bayer Leverkusen. El primer espanyol de la llista és el madridista Raúl González, setè amb 38 punts. Juan Carlos Valerón, del Deportivo, obtingué quatre vots i Rubén Baraja, del València, un.

El madridista Iker Casillas i el barcelonista Luis Enrique Martínez, també nominats a la llista de 50 candidats, no obtingueren cap vot. És la segona Pilota d'or que guanya el brasiler, que ja fou elegit millor jugador d'Europa l'any 1997, quan militava a l'Inter de Milà italià i quan es convertí en el jugador més jove en fer-se amb el prestigiós premi.

Ronaldo, de 26 anys, màxim golejador del passat Mundial amb vuit dianes, dues de les quals aconseguides a la final contra Alemanya, protagonitzà el traspàs més espectacular de l'estiu en fitxar pel Reial Madrid, on es trobà altres dos guanyadors de la Pilota d'Or, el francès Zinedine Zidane (1998) i Luis Figo (2000).

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.