algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 13.97°
17°

La duresa del recorregut, protagonista

Sierra Nevada, l'Angliru, la Pandera i la Covatilla marcaran el desenllaç d'aquesta Vuelta

La primera setmana de la Vuelta, amb les etapes amb final en alt a Sierra Nevada i la Pandera i la darrera amb el temible Angliru i la Covatilla, marcaran el destí final d'aquesta competició, que començarà dissabte a València amb una contra rellotge per equips. La muntanya es presenta dura i propícia per als grans duels entre els especialistes i aspirants al triomf. Així, corredors com Beloki, Heras, vencedor el 2000, Casero, guanyador del 2001, Sevilla i Juan Miguel Mercado, entre altres, trobaran a les cimeres el terreny per establir diferències que els condueixin a l'objectiu del triomf a Madrid.

Sierra Nevada es presenta ja a la cinquena etapa i són molts els que pensen que de la muntanya granadina sortirà un nou líder. L'endemà arriba el segon final en alt i primer inèdit de la Vuelta, a la Pandera (Jaén). Manuel Beltrán o Óscar Sevilla ja han comentat que «els últims quilòmetres es faran eterns». El cim de la Pandera ha estat una base militar de telecomunicacions i les seves terres serveixen perquè hi pasturin les cabres i les ovelles. Molts denominen la Pandera com «l'Angliru del sud». Els ciclistes diuen que per pujar les seves rampes del 15 per cent han d'emprar un 39x25. Els primers sis-cents metres són molt durs, com a la Huesera de los Lagos. El primer a arribar al cim farà història.

La quinzena etapa entre Gijón i l'Angliru (176'7 km) serà l'etapa reina de la Vuelta. Des del primer al darrer dia, l'Angliru serà una referència important per a tots. La por escènica del Bernabéu no es pot comparar a la por real que ofereixen les rampes de l'Angliru. Serà una jornada en què els equips hauran de treballar des del primer fins a l'últim quilòmetre per als seus caps de fila.

La devuitena etapa, entre Salamanca i la Covatilla (193'7 km), serà un altre punt calent de la correguda. Per primera vegada els ciclistes competiran sobre aquest escenari pròxim a Béjar. Territori conegut pels ciclistes professionals naturals d'aquestes terres, Heras, Blanc o l'ex Lale Cubino, es presenta com un bell escenari per descobrir i que servirà perquè els que volen guanyar la Vuelta mostrin la seva resistència i les seves autèntiques forces. La segona part del traçat és molt dur, amb els alts d'Honduras, port de primera categoria, i els de Tornavacas i Tremedal, de segona. Els tècnics asseguren que si a la primera part de l'etapa es posa un ritme molt fort, al final la Covatilla marcarà diferències.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.