algo de nubes
  • Màx: 14.01°
  • Mín: 7.77°
14°

La Fundació Illesport neix divendres

El consell de Govern té previst aprovar la seva constitució i els seus estatuts

La Fundació per al Suport i la Promoció de l'Esport Balear, Illesport, naixerà oficialment divendres, quan el consell de Govern aprovi la seva constitució. El president Francesc Antich, la consellera de Benestar Social Fernanda Caro, el director general de Presidència Pere Fullana i la directora general d'Esports Joana Maria Petrus presentaren el divendres sis de juliol del 2001 la Fundació Illesport. Però des d'aleshores i fins divendres, la Fundació no ha estat més que un projecte, una somni del qual s'ha parlat, però que no s'ha fet realitat. Ara, si no hi ha un nou i inesperat retard, el consell de Govern de divendres aprovarà la creació de la Fundació.

Francesc Antich explicà el juliol de l'any passat que l'objectiu pel seu primer any de funcionament era «aconseguir un total de 300 milions de pessetes, dels quals just la meitat seran aportats pel Govern de les Illes Balears». La Fundació Illesport canalitzarà les ajudes públiques que el Govern balear destinava a l'esport d'elit, a la vegada que intentarà recaptar el màxim de recursos possibles de l'empresa privada. La Fundació encara no està oficialment constituïda, però Diari de Balears ha pogut saber que Sebastià Moll, fins ara vinculat al Servei d'Esports de la Universitat de les Illes Balears, serà el gerent. L'article 1 dels estatuts, que seran aprovats també divendres, explica que «es crea una fundació pera la promoció de l'esport d'elit, sense ànim de lucre...».

L'article 5 dels estatuts aclareix quin és l'objecte de la Fundació. «La Fundació Illesport té a com objectiu final la promoció i el desenvolupament de l'esport balear, individual i col·lectiu d'alt nivell a través de la captació de recursos econòmics de tota casta, preferentment patrocinis públics i privats, que destinarà al finançament dels programes de suport als esportistes i equips d'alt nivell de les Balears», diuen textualment els estatuts. Els recursos de la Fundació es destinaran a «contribuir al manteniment de nivells o categories en les competicions oficials». L'altre gran objectiu és «contribuir a la millora de la qualitat esportiva de la modalitat esportiva corresponent».

Respecte la distribució dels recursos els estatus deixen clar que «la Fundació ha de partir de l'acreditació que facin els beneficiaris d'uns resultats esportius prèviament asignats a cada modalitat i ha de quantificar els recursos que s'hagin de distribuir entre aquests d'acord amb els mèrits de cadascun i amb l'objectiu d'aconseguir i/o consolidar la participació d'esportistes i/o entitats esportives de les Illes en les primeres categories esportives.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.