nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
17°

L'esport per als discapacitats psíquics viurà la seva gran festa

Les proves es disputaran al Poliesportiu dels Prínceps d'Espanya

L'esport practicat per discapacitats psíquics viurà aquest cap de setmana a Palma una de les seves principals festes, el Campionat Estatal d'Atletisme Special Olympics, que tindrà lloc des de dijous fins a diumenge al Poliesportiu dels Prínceps d'Espanya. Uns 400 participants, gairebé 200 dels quals seran de les Illes, faran possible a Palma l'objectiu de l'associació Special Olympics, fundada als Estats Units per la família Kennedy: integrar les persones amb discapacitat psíquica a través de l'esport.

L'associació Special Olympics Espanya arribà a un acord recentment amb FEAPS Balears i aquest campionat, que fou presentat ahir, és la primera de les repercussions positives que tindrà. El Govern de les Illes Balears i el Consell Insular de Mallorca donaren el suport necessari per fer realitat la competició a Mallorca. Com explicà ahir el gerent d'Special Olympics Espanya, Enric Blesa, el torneig «seguirà el protocol olímpic». La festa començarà dijous a les 18.30 amb l'arribada de la torxa en vaixell a la badia de Palma. La flama farà un recorregut per la capital mallorquina d'aproximadament una hora, passant pel passeig de la Sagrera i acabarà (sobre les 19.30) al Consolat de la Mar.

La cerimònia d'inauguració tindrà lloc divendres, just després de disputar-se les primeres proves preliminars. L'estadi de Son Moix serà l'escenari, aproximadament a les 20 hores, d'aquesta cerimònia que, com la resta de competicions, serà d'entrada lliure. Les proves es faran dissabte i diumenge matí i tarda al Poliesportiu dels Prínceps d'Espanya, al polígon de Son Castelló.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.