algo de nubes
  • Màx: 15.59°
  • Mín: 7.61°
15°

Èpic rècord de Xavi Torres

El nedador mallorquí es converteix en el primer esportista paralímpic que neda durant 24 hores consecutives

40278
Torres tenia forces per somriure després de l'enorme esforç. | J.MOREY.

Ja era part de la història abans de les 20.00 hores d'ahir dissabte, però aquest punt horari marcarà un abans i un després en la vida de Xavi Torres, un nedador paralímpic que ha trencat totes les barreres que ha trobat davant fins a batre aquest rècord del món a les piscines de Son Hugo com a primer esportista de les seves característiques (S5) que neda 24 hores seguides.

Les seves nombroses medalles olímpiques, mundials i europees adquiriren ahir el ressò mundial que mereixien gràcies a un rècord que pareixia gairebé impossible de batre per un esportista sense braços ni cames. L'expectació que ha aixecat entre els mallorquins és un exemple de la dimensió que té aquesta proesa. Més de 3.000 personen ompliren a vessar Son Hugo i esclataren d'alegria quan el nedador mallorquí va fer realitat el seu objectiu.

Torres (el qual va nedar 58'8 quilòmetres) aconseguí el rècord gràcies a ell i també gràcies a les persones que li han donat suport en tot moment, l'equip que també ha fet possible la marca: començant pel seu mànager, Leo Iglesias; continuant pel seu assessor, David Meca, i acabant per la seva família, passant pels metges que l'han controlat hora rere hora perquè no fallàs res. També hi eren les institucions de les Balears, per celebrar un dels actes més espectaculars del Dia de les Illes. El president del Govern balear, Francesc Antich; la directora general d'Esports, Joana Maria Petrus, i la consellera de Presidència del Consell Insular de Mallorca, Dolça Mulet, felicitaren Xavi Torres pel seu gran èxit.

Han estat set mesos d'entrenaments per dur a terme un somni que ja feia molt de temps que voltava pel cap d'aquest gran campió i que es començà a fer realitat en la Volta a Formentera nedant en favor de l'Associació de Fibrosi Quística, quan David Meca, Leo Iglesias i el mateix Xavi Torres planejaren com batre aquest rècord.

Ambient espectacular
Potser no necessitava cap empenta, però Xavi Torres va tenir amb ell tot el suport d'un públic entregat a la seva proesa. Més de 3.000 persones ompliren de gom a gom les piscines de Son Hugo, que feia molt de temps que no rebien una afluència tan espectacular. Mitjans de comunicació de tot el món també volien fer-se ressò de la proesa del nedador mallorquí. Just després de fer-se realitat el recòrd mundial, el públic esclatà i ho celebrà tal com apareix a la imatge. Mallorca es va abocar per fer possible el «Límit 24 hores».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.