nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

Niurka guanya la primera medalla

La botadora hispanocubana s'endú el bronze a longitud, en què guanyà Fiona May

L'atletisme espanyol ha hagut d'esperar fins a la cinquena jornada per aconseguir la primera medalla als Mundials d'Edmonton. Niurka Montalvo s'endugué el bronze en el bot de longitud en un vespre en el qual les Balears es van quedar sense representants després de l'eliminació de l'eivissenc Felipe Vivancos. Vivancos, que només té 21 anys, va fer una brillant actuació en la seva primera participació a uns Mundials. El tanquista eivissenc es va quedar a només quatre centèsimes de classificar-se a les semifinals dels 110 metres tanques per temps. El que fóra campió d'Europa júnior va acabar en quarta posició la penúltima sèrie, amb un temps de 13.84, i hagué d'esperar que s'acabàs tota la ronda per saber si havia passat per temps.

A la darrera, però, van superar el seu temps i el tall dels 24 classificats es va quedar en els 13.80 del japonès Masato Naito, que havia corregut a la primera sèrie. L'eivissenc hauria d'haver igualat, doncs, la seva millor marca personal per ser a semifinals. Després de la cursa, Vivancos reconeixia que era molt difícil aconseguir el passaport: «Ja sabia que la darrera sèrie seria molt més ràpida que la meva. Són gent que corre per sota de 13.70 amb molta facilitat».

Per la seva banda, Niurka Montalvo aspirava a guanyar l'or, però es va creuar en el seu camí la italiana Fiona May, que s'emportava el seu primer or en una gran competició des de Goteborg 95, on va començar una inacabable cadena de fracassos. May va dominar el concurs des del primer bot. El seu millor intent va ser de 7.02 metres. La medalla de plata va ser per a Tatyana Kotova, que anà de menys a més i aconseguí un bot de 7.01 amb el qual va estar a punt d'aconseguir la victòria. Montalvo havia fet 6.88 en el seu quart intent.

Als 1.500 metres femenins, la tarragonina Natalia Rodríguez, de 22 anys, va fer una gran actuació en acabar la cursa en sisena posició. Núria Fernández va ser darrera i les grans triomfadores foren, com s'esperava, les romaneses. Gabriela Szabo va guanyar el duel a la seva companya Violeta Szekely, amb la qual manté una relació personal una mica tensa des dels Jocs de Sydney. Szabo va fer un canvi de ritme impressionant a la recta final que va deixar literalment clavades les seves rivals. La russa Natalya Gorelova va ser la perdedora de la cursa, ja que es va haver de conformar amb la medalla de bronze després d'haver-la encapçalat en tot moment fins la darrera volta.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.