algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
16°

La complicada singladura cap a l'elit

Els germans Pampín xerren de les poques oportunitats que tenen els balears per triomfar a casa

Tothom diu que els productes balears són una debilitat pels illencs. Suposa una satisfacció per tothom que lo nostre agradi allà on va. No obstant això, en el camp esportiu i més concretament en el món de la cistella succeeix tot el contrari. En els darrers anys un grapat de jugadors illencs amb projecció han hagut d'emigrar a la península per intentar fer alguna cosa. Ningú no discuteix que allà tendran més oportunitats ja que hi ha més equips i competitivitat, però és que en moltes ocasions no tenen ni l'oportunuitat de demostrar-ho a les Balears.

El cas més rellevant i que més s'ajusta en aquesta situació és el d'Israel Pampín. El jugador, de 23 anys, juga a Redcom Airtel Porrinyo des de fa un any i mig i és una de les peces angulars d'aquest equip gallec de LEB 2 que enguany ha disputat la fase d'ascens a LEB. Pampín començà la seva carrera en el món del bàsquet a Sant Agustí, el col·legi en el qual estudià. Des d'allà passà al Patronat i posteriorment a Inca.

Entrar a formar part del club de es Raiguer en edat júnior li suposava anar en el millor mostrador per fer-se un nom en del bàsquet illenc... però per desgràcia per a ell no fou així. Els interminables minuts a la banqueta del club inquer provocaren la seva sortida de Mallorca per la porta de darrere. L'ostracisme en el qual havia caigut per gràcia de tres entrenadors obsesionats a fitxar jugadors de fora que no convenceren ningú, fou la causa de la seva emigració a terres gallegues després d'un any i mig.

Ara, Xavier pot viure la mateixa situació que li tocà aguantar al seu germà major. El futur del jugador i del seu club és de moment una incògnita. El projecte dels murers és ambiciós i intentaran fer tot el que estigui en les seves mans per pujar a EBA (sobretot després de la possible renúncia d'Alella). «No sé que faré, però és molt possible que em quedi a Muro, especialment si pujam. Sé que si això succeeix fitxaran gent de garanties i possiblement estaré condemnat a tenir un paper secundari... però ja ho veurem. Jo ja he viscut la situació», afegí Xavier.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.