muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 12°
16°

Peña: «No sé si als Jocs hi van els millors. M'hauria agradat competir amb ells»

L'atleta mallorquí no podrà participar finalment en els Jocs Olímpics de Sidney

El passat diumenge, l'atleta mallorquí Antoni Peña va adjudicar-se a Zamora el títol de campió d'Espanya de la modalitat de mitja marató. Malgrat haver aconseguit situar-se entre els atletes més destacats d'Espanya en la que sembla que és la seva millor temporada, aquest esportista no figurarà entre els espanyols que viatjaran pròximament a Sydney per disputar els Jocs Olímpics.

"Acabau d'arribar de Zamora del Campionat d'Espanya i ja us entrenau per a la rpopera competició, no heu agafat cap dia de vacances? 
"Vaig arribar el diumenge vespre i vaig poder descansar, però ahir va ser el dia gran de les festes de Felanitx i hem fet un poquet de festeta anit. Ahir en lloc d'entrenar-me en doble sessió, només en vaig fer una i l'horabaixa vaig anar de festa per donar-me una mica de descans.

"Al Campionat d'Espanya ja hi partíreu com a favorit, com pot afectar això el rendiment d'un esportista com vós? 
"Des d'un principi jo hi anava com a favorit i això em posava l'obligació de guanyar el Campionat d'Espanya i, finalment, ho vaig aconseguir. Se'm donava com a favorit perquè Fabián Roncero no hi anava i jo hi anava sabent que havia fet molt bona feina i que aquest estiu m'havia entrenat molt fort. Però la pressió per guanyar me la creava jo mateix perquè sabia que havia fet molta feina, no perquè la gent em tingués per favorit. A mi només em valia ser campió d'Espanya.

"Finalment i després de suar molt, sembla que us heu quedat sense anar als Jocs de Sydney, creieu que encara us queden possibilitats per participar-hi? 
"L'expedició sortirà la setmana que ve i si ningú no es lesiona, cosa que no desig, jo no partiré. És una llàstima que, després de quedar a les portes del Mundial de cros, quedi a les portes de la mínima olímpica de 10.000 metres i havent fet la mínima de marató amb gran diferència no pugui concloure la temporada anant a uns Jocs Olímpics. Però supòs que haurem acabat de treure grans èxits a la marató de Berlín i al Campionat del Món de mitja marató i així s'haurà completat la millor temporada de la meva vida.

"Quina opinió us mereixen els atletes que representaran Espanya als Jocs com Antón, Fiz i Juzdado? 
"La veritat és que no se sí als Jocs Olímpics hi van els millors atletes. A mi m'hauria agradat poder competir-hi per veure si realment són millors que jo, però la normativa està posada així i ells s'han guanyat la plaça. Crec que s'haurien d'haver enfrontat amb els atletes que quedàrem aquí de reserva per veure quins són els que estan més en forma en aquest moment, però no tinc res a dir quant al fet que ells vagin a Sydney. No sé si la Federació Espanyola hauria d'haver canviat la normativa, però els desig el millor a Sydney.

"Creis que Antón parteix com a favorit? 
"L'any passat vaig estar entrenant-me a Sòria amb Abel Antón i jo no hauria donat ni un duro per ell perquè el veia entrenar-se molt malament, i després va guanyar el Mundial, per tant, què puc dir?

"Us veis amb coratge de competir en els propers Jocs? 
"Dissabte passat vaig fer trenta anys. Els integrants de l'equip espanyol són bastant més grans que no jo i supòs que aquests seran els seus darrers Jocs, per tant esper que els pròxims siguin els meus.

"Veis els vostres companys amb possibilitats de medalla? 
"Crec que medalles n'hi haurà, no sé si de marató o si de mig fons, però crec que hi haurà grans papers sobretot en proves com obstacles i en 10.000 metres llisos.

"Quines són ara les vostres fites a curt termini? 
"Ara ja som al final de la temporada i em queden només dues competicions, a Berlín d'aquí a quinze dies i al Campionat del Món de mitja marató, que es farà a mitjan novembre.

"Quina és la vostra opinió del cas Niurka Montalvo? 
"Si em pos dins la pell de Niurka pens que ho ha d'estar passant molt malament perquè possiblement siguin els seus darrers Jocs Olímpics. Per una qüestió merament política el major perjudicat resulta ser-ne l'esportista. Però si em pos dins la pell de l'Estat cubà ho puc entendre perquè ells han creat aquests atletes, que ja han competit per a Cuba un parell de vegades, i els sap greu que després parteixin.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.