algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

La Llei catalana de l'esport entra en vigor accentuant les seleccions

S'estableix que les federacions hauran d'impulsar la seva creació i participació

La Llei catalana de l'esport entra en vigor avui accentuant el paper de les seleccions catalanes de les diferents disciplines. Així, l'article 19.2 de la Llei catalana de l'esport estableix que les federacions catalanes hauran d'impulsar la participació de la selecció autonòmica «en esdeveniments de qualsevol àmbit de caràcter oficial o amistós, segons procedeixi» i que la funció dels organismes esportius és «la creació, el foment i l'impuls de les seleccions catalanes en les diferents modalitats o disciplines esportives».

El nou text refon tres normes autonòmiques, la Llei de l'Esport de 1998, la Llei de Jurisdicció Esportiva de juliol de 1999, i la Llei de suport a les seleccions catalanes, que entrà en vigor en la mateixa data que l'anterior. La nova Llei, tramitada mitjançant decret legislatiu i aprovada pel Govern català, crea el Tribunal Català de l'Esport, òrgan que assumirà les competències que tenia fins ara el Comitè Català de Disciplina Esportiva.

La nova norma recorda en l'exposició de motius que «la Generalitat té la competència exclusiva en l'esport i l'oci», segons fixa l'Estatut. El text recorda la tradició esportiva de Catalunya i fa referència a l'Exposició Universal de Barcelona de 1888, que «centralitzà tot un moviment d'avantguarda esportiva que motivà la introducció a tot l'Estat, a través de Catalunya, de molts dels esports», assenyala la Llei.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.