algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
15°

El Tour arriba avui als Alps amb una gran etapa d'alta muntanya

Després de coronar l'Izoard just quedaran 21'5 quilòmetres per l'arribada

El Tour de França arriba avui per a la disputa de la 14a etapa als Alps, en una jornada en la qual el gran grup s'haurà d'enfrontar a quatre ports, un de categoria especial (Izoard), dos de primera (Vars i Allos) i un de segona (Canjuers), amb sortida a Draguignan i arribada a Briançon i un total de 249'5 quilòmetres per davant.

L'americà Lance Armstrong (US Postal), líder provisional de la «Grande Boucle», haurà de tornar a demostrar el seu excel·lent estat de forma, malgrat que és segur que corredors espanyols com Joseba Beloki (Festina), tercer a la general, Roberto Heras o Fernando Escartín, del Kelme; o el Chava Jiménez (Banesto) intentaran sorprendre el grup.

La primera dificultat muntanyosa servirà per obrir boca, ja que quan encara no s'hagi complert el quilòmetre 20 de carrera, arriba el port de menor categoria, el Canjuers, on els corredors hauran d'ascendir 4'2 km amb pendent del 4'5 per cent. Més endavant, serà la interminable ascensió de l'Allos, de 13'4 quilòmetres i un pendent del 6'1 per cent que conduirà al grup a una altitud de 2.250 metres. Després d'un espectacular descens cap a Barcelonnette i la vall d'Ubaye, el gran grup ascendirà el Vars: 10'3 quilòmetres, amb un pendent del 6'8 per cent.

El mític cim de l'Izoard serà la darrera i major dificultat de la jornada, amb 14'1 quilòmetres amb un pendent del 7'2 per cent en el quilòmetre 228. Una vegada en el cim, tan sols quedaran 21'5 quilòmetres per arribar a la meta, després d'un descens i una darrera rampa ben curta.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.