nubes dispersas
  • Màx: 18.5°
  • Mín: 8.69°
19°

El fort vent serà el gran protagonista de l'ascensió al mític Mont Ventoux

La direcció de la cursa estudià la possibilitat de suspendre la darrera pujada

La 12a etapa del Tour de França que es disputarà avui des de Carpentras fins al mont Ventoux, sobre 149 quilòmetres, serà la segona amb arribada en alt, després de la disputada dilluns passat amb final a Hautacam, en la qual Javier Otxoa aconseguí la primera victòria individual espanyola d'aquesta edició.

En la d'avui, el jersei groc del Tour, Lance Armstrong (US Postal) tindrà una oportunitat d'or per demostrar si és un ferm candidat a reeditar el seu triomf de l'any passat. A la primera etapa d'alta muntanya demostrà trobar-se en excel·lents condicions físiques i aquesta segona jornada amb final en alt el pot catapultar definitivament cap al lloc més alt del podi de París.

Això no obstant, el ciclista nord-americà se'ls haurà de veure amb durs contrincants en la lluita pel podi com els espanyols Fernando Fernando Escartín (Kelme), José María Jiménez (Banesto) o Manuel Beltrán (Mapei), a més del segon classificat a la general i guanyador del Tour 97, Jan Ullrich (Telekom).

La vertadera dificultat de l'etapa d'avui arribarà al final, amb l'ascensió al mont Ventoux, de categoria especial amb 21 quilòmetres amb un pendent mitjà del 7'6 per cent. Abans, els corredors hauran escalat tres ports de segona categoria i un altre de quarta que farà que arribin amb les cames cansades a aquesta dura ascensió.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.