nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
18°

Lauren: crònica d'una partida anunciada

Després de dos anys de gran rendiment i rumors sobre el seu traspàs, se'n va a l'Arsenal

Lauren Bissan ja no és jugador del Reial Mallorca. Després de dues temporades de feliç relació, el migcampista «camerunès de Dos Hermanas» abandona la nostra illa i marxa amb rumb a Londres, per jugar a les files de l'Arsenal.

Lauren arribà a Mallorca el juliol de 1998 procedent del Llevant, que l'havia reclutat de les files del Sevilla B, en una errada que encara es recorda al Nervión.

La temporada que milità al Llevant, a Segona Divisió, les coses li sortiren esplèndidament a nivell personal, des de la seva posició de mitja punta, aportant qualitat, passades i gols que no serviren per evitar el descens del seu equip.

Però la bona campanya no passà per alt a la secretaria tècnica del Mallorca. Ja el mes de desembre de 1997 s'iniciaren els contactes per al traspàs, unes negociacions que es tancaren el març. El preu del traspàs fou 300 milions de pessetes, més un 20 % del que el Mallorca ingressàs per un hipotètic traspàs.

El Mallorca s'havia avançat a un bon grapat de clubs (València, Celta, Reial Madrid...) que també havien descobert Lauren, però que ja feien tard.

Malgrat la bona temporada a Segona, i haver arribat a la internacionalitat amb el Camerun, Lauren arribà com un desconegut per a gairebé tothom. Però molt aviat deixà de ser-ho. Héctor Cúper va descobrir tot d'una les seves aptituds i el situà al mig camp, però no a la mitja punta, sinó a la banda dreta.

Lauren agafà l'oportunitat al vol, i no va amollar la titularitat en els dos anys següents. La seva força física i qualitat tècnica havien captivat els que no el coneixien. Amb 21 anys, havia conquerit la plaça de titular en l'exitós Mallorca de Cúper, i havia fet oblidar en un tres i no-res l'argentí Óscar Mena. El joc del Mallorca ja no depenia de l'esquerra d'Stankovic, sinó que la banda dreta també aportava perill i ocasions de gol. La carrera de Lauren anava a tota màquina, i clubs de tot Europa s'interessaren per ell. Semblava segura la seva partida, però ningú no gosà pagar 2.000 milions per un jugador que només duia una temporada a Primera.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.