• Mín: 13.08°
21°

Jornada propícia per als espanyols

Corretja, Mantilla, Vicente i Albert Costa superaren la primera ronda

L'espanyol Àlex Corretja necessità un desempat en el tercer set, i ho passà molt malament, per derrotar l'eslovac Karol Kucera, per 6-2, 4-6 i 7-6 (7/5), en 2 hores i 33 minuts, i accedir a la segona ronda del torneig de tennis de Roma. El partit, que a l'acabament del segon set es veié interromput per la pluja, i es reprengué tres hores i vint-i-sis minuts després, resultà dur i molt complicat per a Corretja, que es trobà amb un Kucera que no cedí gens ni mica, que fou de menys a més i que estigué molt a prop d'aconseguir el triomf.

Fins ara ambdós jugadors s'havien enfrontat cinc vegades, totes elles guanyades per Corretja, que, a més, no havia cedit ni un sol set. El primer set pareixia denotar una nova fàcil victòria del català, que s'hi imposà clarament per 6-2, conservant el seu servei i trencant el del rival en els jocs sisè i vuitè.

Però en el segon set tot canvià, ja que Kucera en el tercer joc trencà el servei de l'espanyol i això li bastà, ja que a partir d'aquí i fins al final posà en joc un excel·lent servei, no donà cap bolla per perduda i, a més, comptà amb l'avantatge de veure's enfront d'un Corretja que baixà el seu nivell d'encerts. L'eslovac guanyà el segon set per 6-4. En el tercer la igualtat es mantingué fins al «tie break», que s'adjudicà l'espanyol.

Corretja s'enfrontarà en la segona ronda amb el guanyador del partit de Tommy Haas i Jiri Novak. La d'ahir fou una jornada propícia per als tennistes espanyols, ja que a més superaren la primera ronda Félix Mantilla, Fernando Vicente i Albert Costa.

Fernando Vicente sorprengué un dels caps de sèrie, el britànic Greg Rusedski per 6-3 i 6-1. En el duel fratricida de la jornada Albert Costa superà Albert Portas per 6-2 i 6-3. Félix Mantilla també es classificà, derrotant amb relativa facilitat l'argentí Juan Ignacio Chela per un doble 6-3 en una hora i tres minuts de partit. Mantilla es mostrà segur en el fons de la pista.