El FC Barcelona rentà la seva imatge

Derrotà el Porto en un gran partit per 4-2 i es col·loca líder del grup A

BARCELONA 4
PORTO 2

BARCELONA: Hesp, Puyol, Abelardo, Frank de Boer, Zenden, Luis Enrique, Guardiola, Cocu, Rivaldo, Kluivert i Figo.
Reiziger per Puyol en el minut 46, Dehu per Zenden en el minut 52 i Ronald de Boer per Figo en el minut 86.
PORTO: Hilario, Secretario, Aloisio, Jorge Costa, Esquerdinha, Peixe, Chainho, Rui Barros, Capucho, Drulovic i Jardel.
Domingos per Rui Barros en el minut 39 i Clayton per Peixe i Alessandro per Capucho en el minut 75.
ÀRBITRE: Paul Durkin (Anglaterra). Amonestà Aliosio i Jorge Costa per part del Porto.
0-1: minut 4, Jardel.
1-1: minut 16, Rivaldo.
2-1: minur 22, Frank de Boer.
3-1: minut 45, Kluivert.
3-2: minut 79, Jaudel.
4-2: minut 88, Rivaldo.

r> El FC Barcelona vencé ahir el Porto per quatre gols a dos i accedeix al primer lloc del grup A, fins ara ocupat pel conjunt portuguès. L'equip blaugrana, únic equip invicte i màxim golejador de la competició amb 29 gols, tornà a oferir la seva millor cara en la màxima competició europea i visitarà la pròxima jornada l'estadi Das Antas amb l'objectiu de sumar tres punts que pràcticament assegurarien el seu passi als quarts de final.

L'equip dirigit per Louis van Gaal, amb quatre novetats en la seva alineació (Hesp, Guardiola, Frank de Boer i Cocu) respecte del darrer partit, rentà la seva imatge i aconseguí reconciliar-se amb l'afició barcelonista després de la decepció de dissabte passat davant el Reial Madrid (3-0).
Aquesta vegada, el Barcelona també encaixà un gol en els primers minuts, però la seva reacció no tingué res a veure amb la de l'estadi Santiago Bernabéu. El Porto espantà al Camp Nou i provocà el deliri entre els dos mil seguidors portuguesos presents a les grades en avançar-se en el marcador quatre minuts després de l'inici. Mario Jardel marcà de cap el seu setè gol en la competició en rematar, absolutament lliure de marcatge, una gran centrada d'Esquerdinha des de la banda esquerra sense que Ruud Hesp pogués evitar el gol dels portuguesos.

El Barça, que minuts abans havia gaudit de la seva primera oportunitat de gol, encara que a Kluivert li tornà a fallar la punteria, no se'n veié afectat psicològicament i posà setge a la porteria visitant en la recerca del gol de l'empat. Emperò el primer gol dels blaugrana arribà en una acció a pilota aturada. Rivaldo demostrà que valia la pena jugar infiltrat per evitar les molèsties que arrossega al turmell dret i realitzà un magistral llançament de falta que superà la barrera del Porto i es colà a la porteria defensada per Hilario. A més, el brasiler igualava Luis Enrique en la llista de golejadors amb sis gols cadascun.

Un cop restablerta la igualació en el marcador, el Barça recuperà la confiança i el suport de l'afició. Poc després, en el minut 22, el conjunt de Van Gaal es posà per davant en el marcador. Un servei de córner llançat per Figo fou rematat impecablement per Frank de Boer, qui entrà amb molta força des del darrere i posà la pilota a l'escaire de la porteria d'Hilario.

El conjunt blaugrana no deixà d'atacar i gaudí de grans ocasions, encara que també el Porto tingué oportunitat d'empatar. En el minut 36, Hesp desvià un fort xut d'Esquerdinha en el llançament d'una falta. Però el gol arribà novament del costat català i Kluivert va fer pujar el 3-1 en el marcador un minut abans del descans.

A la represa, el Barça controlà amb comoditat el partit fins que el davanter Jardel marcà el seu segon gol en el minut 79 i posà una mica d'emoció i nervis als minuts finals, fins que arribà la sentència definitiva, a dos minuts de la conclusió, després d'un gran gol de Rivaldo, qui marcà després d'escapar-se de dos defenses i retallar el porter Hilario. El públic acomiadà l'equip amb una ovació.