nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

Abel Antón revalida el títol de campió del món de marató

Martín Fiz no passà del vuitè lloc, i el mallorquí Toni Peña es retirà

103118
Abel Antón repetí el triomf a la marató entre el clamor popular.

Abel Antón s'assegurà ahir entre clamors del públic sevillà un lloc d'honor en la història dels Mundials d'atletisme en aconseguir el seu segon títol consecutiu en la marató, que perllonga la seqüència triomfal espanyola en la prova dels 42.195 metres.

Espanya guanyà el seu primer títol universal de marató mitjançant Martín Fiz a Gotemburg 95, i estengué la seva hegemonia amb el triomf d'Antón en Atenas 97. Ara arrodoneix a Sevilla la seva exemplar trajectòria amb un nou títol del corredor sorià, que provocà el deliri del públic en penetrar a l'estadi de La Cartuja. La gent s'amuntegava a les voravies del circuit sevillà de dotze quilòmetres, al qual els corredors havien de fer tres voltes, atreta, tot i el calor agobiant, per l'esperança de veure els «guerrers» espanyols.

Antón, tot i la seva avançada edat per a un atleta (quasi 37 anys), demostrà la seva obstinació. Mai no perdé la fe en la victòria, tot i que per moments la correguda estigué trencada per davant, i dugué a terme els seus plans amb precisió.

Els somnis de glòria del marroquí El Mustafá Damaui duraren una hora i 25 minuts, el temps que estigué sol al capdavant de la prova. Estigué des del primer quilòmetre fins que el japonès Nobuyuki Sato el va agafar.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.