algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.54°
18°

Blijlevens guanya l'etapa i ara és el nou líder

Cipollini, que caigué prop de l'intergiro, no pogué entrar a l'esprint final

El corredor holandès Jeroen Blijlevens, del TVM, s'adjudicà ahir la tercera etapa del Giro d'Itàlia, disputada entre Catània i Messina sobre 176 quilòmetres, i arrebassaà la «maglia» rosa al líder del Saeco, Mario Cipollini, que patí una caiguda ben a prop de l'intergiro i es va veure privat de lluitar per l'esprint final.

Blijlevens precedí el txec Jan Svorada (Lampre) i Massimo Strazzer (Mobilvetta) sota la pancarta, que creuà també en els primers llocs, sisè, Miguel Àngel Martín Perdiguero, la jove promesa fitxada aquesta temporada per l'ONCE de Manolo Sáiz.

La cursa afegí un ensurt més a la seva primera setmana a la darrera jornada que es disputa a Sicília. Els «tiffossi» italians veren al terra el seu ídol als esprints, «Il Bello» Cipollini (Saeco), i les seves esperances de veure'l líder de la carrera fins que el Monte Sirino reordeni la classificació general i transmuti les posicions d'escaladadors i esprintadors.

Cipollini s'enredà a la punta del gran grup amb el manillar d'un company en els quilòmetres previs (Venetico Marina) a l'Intergiro i, després de la «montonera» quedà endarrerit durant alguns quilòmetres junt als seus companys que s'esforçaren perquè es reintegràs al grup.

El Saeco entrà en el darrer quilòmetre bé, apartà els seus rivals en la lluita per la victòria, però el cos ferit de Cipollini quedà molt enrere. Blijlevens ho aprofità i aconseguí així el jersei de líder, que canvià de mans per tercer dia de forma consecutiva.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.