cielo claro
  • Màx: 19.52°
  • Mín: 8.33°

Els regatistes espanyols comanden cinc classes del Pricesa Sofia

A Snipe, dues parelles menorquines ocupen el primer i segon lloc de la classificació

Aproximadament 2.000 regatistes que representen 32 països iniciaren ahir les primeres proves del XXX Trofeu SAR Princesa Sofia Majòrica. Un total de 14 classes diferents de vela lleugera competiren en vuit camps de regates situats a la badia de Palma.

La competició començà amb dues hores de retard a causa de la manca de vent, malgrat això, gairebé totes les classes realitzaren les proves previstes i gaudiren d'un dia de sol en el qual varen predominar vents del sud-oest de 10 nusos i mar arrissada.

Dels representants espanyols, es classificaren en els tres primers llocs de la classe Europa masculí, Manuel Jiménez, Pablo Arandia, que fou el guanyador de l'any passat, i Josep Aragay, respectivament. A la classe Europa femenina, lidera la classificació la sevillana Helena Montilla, qui ocupa el número 20 en el rànquing mundial.

A Snipe, lidera la classificació la parella menorquina formada per Damià Borras i Javier Magro, els campions de la seva classe de l'any anterior i excampions del món, seguits per la parella també menorquina formada per Fernando Rita i Javi Sintes.

A la classe 420, es classificaren en tercer lloc els espanyols Alberto Padrón i Antonio Castillo, tot just després de les parelles gregues formades per Milona/Kourkoulov i Kabouridis/Milionis, que ocuparen el primer i segon lloc respectivament. A la classe Laser, Carlos Martínez revalidà el primer lloc de l'any passat en el grup A i el portuguès Gustavo Lima, que es classificà en el segon lloc l'any passat, lidera el grup B.

A Mestral Femení, lidera la classificació la sevillana Maria del Carmen Vaz, mentre que en la Mestral Masculí, tres representants francesos han copsat els tres primers llocs. Frederic Duthil va al capdavant, seguit per Leroy i Dussarps.

A la classe Tornado, el vaixell patronejat pels campions olímpics Pepote Ballester i Fernando León no tingué un bon dia i quedà relegat a la trentasetena posició d'una classificació que encapçalen els francesos Frederic Le Peutrec i Oliver Dovillard. La classe Star està comandada per la parella alemanya Hagen/Helmert. Per altra banda, el primer lloc de la classe Dragó està ocupat per la tripulació britànica composta per Jensen, Jauker i Britten.

En el rànquing dels espectaculars 49er, comanda la classificació la parella formada pels danesos Person/Hvalsöe en el grup A i els britànics Barker/Miscolks en el grup B.

A la classe 470 Masculí del grup A, els guanyadors foren la parella francesa Gildas/Cariou, mentre que l'espanyola formada per Juan Díaz i Octavio Rodríguez aconseguiren classificar-se en tercer lloc. En el grup B d'aquesta mateixa classe, els guanyadors foren els danesos Rosenkilde i Bjarke.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.