algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
16°

Una mallorquina, la millor júnior

Marta Fernández, l'MVP dels darrers europeus, una gran promesa nacional

Una jugadora de la pedrera del Sant Josep, Marta Fernández Farrés, va ser la millor jugadora o MVP com diuen els ianquis dels XVIII Campionats d'Europa Júniors, disputats a Turquia, a Eiskizehir i Bursa.

La gran promesa del bàsquet estatal va néixer a Barcelona i la família s'instal·là a Mallorca quan ella tenia només uns messos. El seus pares, Rodolfo i Maite, varen practicar el bàsquet amb el Joventut Badalona, on per cert actualment juga el seu germa Rudy.

Marta Fernández practicà de molt petita ja el seu esport preferit i defensà els colors del Sant Josep fins el segon any d'infantil. Ella reconeix que «pràcticament sempre he estat sempre amb aquest club a Mallorca. I fa quatre anys vaig tenir la possibilitat de canviar al Segle XXI a Barcelona».

El Segle XXI està format per les millors promeses estatals i la banqueta està preparada per arribar a la selecció absoluta. En els primers anys Marta Fernández era l'única jugadora de les Illes Balears. Enguany el Segle XXI barceloní compta amb dues jugadores de Mallorca, Núria Bauçà i Sara Morro, i una menorquina, Paula Seguí. Marta Fernández recorda que «ja el primer any vaig ser seleccionada per un torneig a França amb la selecció cadet. Estava molt emocionada i no esperava aquesta convocatòria. Després vàrem aconseguir a Romania la classificació per participar en el preeuropeu, debutant contra Alemanya, i personalment vaig ser elegida la millor jugadora del torneig».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.