nubes dispersas
  • Màx: 17.58°
  • Mín: 8.69°
17°

Tranquil·litat abans de la guerra

La plantilla del Reial Mallorca complí amb la tradició i visità ahir la Grand Place i el Mamnecken Pis de Brussel·les. No podia ser d'una altra manera. I és que l'expedició mallorquinista, malgrat que és del tot conscient de la gran importància que té el partit d'avui contra el Genk, espera la gran cita amb tranquil·litat i optimisme.

Visitar Brussel·les com a futbolista no et deixa, així i tot, apreciar la bellesa d'una ciutat cosmopolita i tradicional a la vegada. El monument a l'Àtom, llegat a la ciutat de l'Exposició Universal que hi va tenir lloc l'any 1958, és també un dels indrets que no es poden deixar de veure.

Però la passejada dels mallorquinistes pel centre de la capital belga va ser breu.
Poc després de les onze del matí, la plantilla estava citada a l'Hotel Plaza per mantenir una extensa xerrada tècnica amb Héctor Raúl Cúper i veure distints vídeos.

Diferents  

El Reial Mallorca i el Racing Genk són dos equips pràcticament desconeguts dins el concert futbolístic europeu. Així i tot, és clar que els homes de Cúper són teòricament els favorits, ja que la competitivitat de la Lliga espanyola és molt superior a la que hi ha a la competició belga.

El duel entre el Genk i el Mallorca ens permetrà veure un equip amb un potencial ofensiu immens contra un dels conjunts que millor saben defensar.

El Genk té en els seus homes d'atac, Oulare i Stropar, dues puntes perilloses, molt difícils d'aturar. Stropar és el punt de referència de l'equip. La seva gran alçària (1'90) fa possible que totes les pilotes llargues cerquin el seu cap. Domina el joc aeri i veu porta amb facilitat, com demostra el fet que l'any passat fos el màxim artiller de la Lliga belga. El seu company a la línia d'atac, Oulare, és la figura de l'equip i l'home més carismàtic per l'afició. Per aturar el seu joc, el millor és procurar que no rebi. La baixa de Gudjhonsson és certament important, ja que l'islandès fa molta feina en la recuperació de pilotes. N'Sumbo, de similars característiques, serà l'encarregat de suplir Gudjhonsson, malgrat que l'equip perdrà arribada en atac. El potencial ofensiu del Genk no es limita a la Lliga belga, en al qual ara mateix és colíder amb el Lokeren, sinó que també ha deixat clara la seva facilitat en vistes a la porteria rival a la Recopa. Així, com se sap, a la darrera eliminatòria, després d'empatar a un gol lluny del seu terreny, li endossà cinc gols al Duisburg a Brussel·les. D'aquesta manera, queda clar que el Genk no és un equip especulatiu, sinó que, just al contrari, cerca la porteria del rival constantment.

El Reial Mallorca haurà d'intentar frenar el joc atacant els belgues. I la principal virtut per aconseguir-ho, com sempre, és l'ordre, la disciplina i la màxima concentració. La qualitat individual dels homes d'atac del conjunt que dirigeix Aimé Anthuenis pot provocar un esglai en qualsevol moment, i per això és de vital importància estar sempre centrats en el partit i no perdre el nord ni un instant.

Héctor Cúper podrà comptar, pràcticament, amb el seu onze de gala "només Ibagaza continua lesionat", ja que Roa i Siviero, com se sap, ja s'han recuperat. En aquest sentit, s'ha de recordar que el Reial Mallorca només ha rebut dos gols a la Lliga i que en ambdues ocasions el porter era el suplent César Gálvez.

Però a més dels rivals, el Reial Mallorca haurà de lluitar contra la climatologia, que pot resultar determinant. El Genk està acostumat al fred, habitual en aquesta època a Brussel·les. Però la baixa temperatura no serà tampoc l'únic enemic climatològic que tindrà l'entitat. S'ha de comptar també amb el vent, que és normal que bufi amb gran intensitat. En qualsevol cas, tot aquest tipus de condicionants no han de suposar cap gran entrebanc perquè el Reial Mallorca obtengui un bon resultat. Teòricament és superior, però falta demostrar-ho sobre el terreny de joc.

En atac, el Reial Mallorca té l'avantatge que suposa que el rival defensi en marcatges a l'home. En qualsevol cas, fa falta una gran dosi d'inspiració personal per aconseguir avantatge numèrica sobre el rival i encarar la porteria. Però aquesta mateixa defensa, si els homes d'atac del Reial Mallorca no estan encertats, pot convertir-se en insuperable.

El conjunt de Cúper, que ahir no va voler revelar l'onze titular, té un altre avantatge important, i és que la banqueta del Reial Mallorca és un autèntic luxe. El fet que Arpón i López es perfilin ara mateix com a titulars suposa que homes de la indiscutible qualitat de Biagini, Paunovic o Carlos hagin d'iniciar el partit a la banqueta. Dos factors més poden també marcar el partit. D'una banda, poden arribar els nervis al Genk si no aconsegueix un gol ràpid. A més, el conjunt belga, pel seu tipus de joc, no té cap facilitat a jugar amb el resultat en contra. Seria molt important que el Mallorca pogués inaugurar el marcador.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.