• Mín: 8.69°
19°

II Trofeu Internacional de Masters Palmanova-Magaluf

Van Kessel i Danilik, els guanyadors

El bielorús Alexandre Danilik i l'holandès Jac van Kessel varen ser els triomfadors del II Trofeu Internacional de Màster Palmanova-Magaluf, segona gran prova de la Setmana Internacional Illes Balears.

A la primera correguda reservada a les categories màster 50 i 60, amb 84 participants, es va rodar a un ritme fort i les escapades varen fer dividir el gran grup en diferents grupets. A la darrera volta tot indicava que un grup de 39 corredors disputarien l'esprint final. Però l'holandès Jac van Kessel, que ahir guanyà a la Platja de Palma la Copa d'Europa de la seva categoria, aconseguí fugir dels escapats i arribà amb 1.14 minuts d'avantatge a la meta.

A l'esprint del grup perseguidor s'imposà el corredor de Munic Otto Altweck, de 62 anys, que superà amb claredat adversaris molt més joves. A continuació entraren el belga Viktor van der Eynde, el campió d'Espanya Fermín Andrés, del CC Sencelles, i l'alemany Manfred Nepp. El català Ramon Verdaguer quedà desè i el segon mallorquí, Joan Gelabert, en el 29è.

Els primers corredors a les diferentes categories varen ser Jac Van Kessel, a màster 50; Fermín Andrés, a màster 55; Otto Altweck, a màster 60; i l'anglès Leweis Cyris, a màster 65. La segona cursa, reservada als veterans més joves, màster 30 i 40, resultà molt disputada. Quatre corredors escaparen al final de la primera de les tres voltes, de 34 quilòmetres: Gerardo Pérez, els bielorussos Alexandre Danilik i Seguei Kobus, juntament amb l'anglès Jeff Wright.

Danilik aconseguí despenjar els seus companys, només Gerardo Pérez aguantà el ritme imposat pel bielorús, que guanyà amb facilitat l'esprint decisiu. L'alemany Jürgen Sopp s'adjudicà l'esprint del grup perseguidor, que arribà 30 segons més tard, i quedà així tercer classificat.

Entre els deu primers hi ha tres mallorquins: Bernat Vicente, quart; Tomeu Vives, setè; i Pere Ferriol, novè. El corredor de l'Opel Inca va estar molt aprop de superar en els darrers metres Jürgen Sopp.

Dels 131 inscrits d'aquesta segona correguda sortiren 124 corredors, quatre d'ells de la categoria cicloesportiu.
Per categories els quatre primers varen ser Bernat Vicente, a màster 30; Gerardo Pérez, a màster 35; Alexandre Danilik, a màster 40; i l'argentí Miguel Àngel Macchi, a màster 45.

Tots els participants de la Setmana Internacional tindran avui un dia de descans i demà començarà la primera jornada de la Volta.