algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
15°

Antonio Asensio reclama a Palma més suport de l'afició

Assegura que l'entitat encara no ha trobat l'equilibri econòmic i que enguany hi haurà pèrdues

104788
Asensio explicà que cal arribar a l'equilibri econòmic. | T. Monserrat.

Antonio Asensio aprofità la firma del conveni de patrocini d'Spanair per repassar l'actualitat mallorquinista. Entre d'altres qüestions, el president del Grupo Z i màxim accionista del Reial Mallorca assegurà que l'esforç econòmic i esportiu no es veu correspost per l'afició i recordà que l'entitat té la necessitat d'arribar a l'equilibri pressupostari, que encara no té. Asensio, a més, avançà que el club tornaria a perdre doblers a la present temporada.

El màxim accionista del Reial Mallorca explicà, en un primer moment, que no li havia sorprès l'inici de l'equip a la Lliga. «Esperava el que s'està vegent al camp. Sempre he confiat en Héctor Cúper, en el secretari tècnic Pep Bonet i en els jugadors que s'han quedat i en els que han vengut... Sabíem que no faltaria feina. Ara bé, si tenim una ratxa de bons resultats, molt millor... De moment, les coses apunten bé, però la Lliga acaba de començar», manifestà Asensio.

El màxim accionista del Reial Mallorca no va voler posar límits a l'equip, malgrat que explicà que era molt important saber també quines eren les limitacions. «...Podem aspirar a tot, però s'ha de ser també molt conscient de les limitacions... El Reial Mallorca també té les seves limitacions. I ho hem de dir quan les coses van bé...», assegurà.

Interrogat el president del Grupo Z sobre si considerava que l'esforç econòmic i esportiu era correspost per l'afició, Asensio va ser molt clar. «Clarament, no. Però no l'esforç que està fent el club econòmicament, sinó també el que fan els jugadors... He de ser sincer, i dir que l'esforç de tots no es veu correspost pels aficionats», va dir.

Sobre les causes del divorci entre l'equip i l'afició, Asensio ja no va ser tan concret. «Per ventura encara és una mica prest... De vegades no recordam que tenim un equip a Segona Divisió, situat ara mateix per damunt on era el primer equip ara fa tres anys... Per ventura, la temporada d'èxits de l'any passat fa que existeixi una certa fredor», afirmà.

Però Asensio va voler acabar amb un missatge positiu. «...També estic convençut que la gent reaccionarà. Els aficionats, l'illa ha de reaccionar i estic convençut que serà així. A més, esper que ho faci el més aviat possible», assegurà.

Sobre possibles solucions a aquest distanciament entre l'equip i l'afició, Asensio explicà que més ja no es pot fer. «Crec que ja no es pot fer res més del que es fa. En el camp s'està vegent l'esforç dels jugadors del primer i del segon equip i des del meu punt de vista, poca cosa més es pot fer. En tot cas, animar la gent perquè vagi al camp i des d'aquí ho faig», afirmà.

El màxim accionista del Grupo Z recordà, altre cop, que la seva intenció és dotar l'entitat de les estructures necessàries perquè funcioni. «Com a accionista majoritari ja he dit que aspirava que el Reial Mallorca tingués unes estructures professionals que fossin suficients. El meu objectiu, com a empresari, és que el Reial Mallorca funcioni d'una forma lògica, raonable, pausada i no pels instints, sempre positius, però sovint viscerals, de prendre decisions... Jo no cerc protagonisme amb el Mallorca. El club és el protagonista i la gent que el forma. Es pot estimar exactament igual sense ser sempre aquí... Per ventura, si un dia les coses no van bé apareixeré... El president ha pres les decisions que ha volgut, sense ingerències...», va dir. Asensio reiterà que era del tot punt necessari que el Mallorca aconseguís l'equilibri pressupostari, però avançà que enguany hi hauria, altre cop, pèrdues. «...Ja vaig dir que l'objectiu des del punt de vista econòmic, no de forma immediata, però sí a mig termini, hauria de trobar l'estabilitat econòmica, que ara no la té. El compte de resultats d'enguany del Reial Mallorca serà negativa. I ho dic ara, i independentment de qualsevol suport esportiu. Però no em preocupa, ja que està previst que sigui així. El que també és cert és que haurem d'arribar en un temps determinat a un equilibri de resultats... Això no és el caprici d'una persona o un grup que inverteix doblers...», va dir.

I reiterà que no hi havia forma humana de no perdre doblers a la present temporada. «És inevitable, però no passa res. Està previst... Els números són els que són i crec que amb una gestió raonable es pot aconseguir l'equilibri. És més, jo crec que els clubs que no aconsegueixin trobar un equilibri financer, en els pròxims anys tendran tendència a desaparèixer...», indicà.

Així mateix, Asensio deixà clar que no hi ha voluntat de traspassar Roa, però també explicà que era del tot necessari per a l'entitat vendre algun jugador. «No hi ha voluntat de traspassar Roa. Ara, es pot arribar a traspassar? No ho sap ningú. Parlam de persones. Si arriba una oferta molt important, haurem de parlar amb l'entrenador, amb la secretaria tècnica i valorar tota una sèrie de qüestions... Però no hi ha voluntat de venda», afirmà. Sobre la renovació d'Héctor Cúper, Asensio manifestà que el club estava disposat a renovar el tècnic ja, però assegurà respectar el temps que marqui l'entrenador. «Ell sap que per a mi ja l'haguéssim renovat dos anys i no un. Estam disposats, quan consideri que és el moment, a parlar... El nostre objectiu és arribar a un acord, però respectant el temps que marqui l'entrenador», va dir.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.