muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
16°

Camacho redreça el rumb

La selecció espanyola guanyà ahir Rússia gràcies a un solitari gol del debutant Alkiza

ESPANYA 1
RUSSIA 0

ESPANYA: Cañizares, Hierro, Alkorta, Aguilera, Sergi, Engonga, Luis Enrique Alkiza, De Pedro, Kiko i Raul.
Joseba Etxeberria per Aguilera, Lardín per Luis Enrique, Paco per De Pedro, Morientes per Kiko i Ito per Raul.
RÚSSIA: Ovtxinnikov, Minko, Onopko, Varlamov, Khlestov; Karpin, Semak, Mostovoi, Yesipov, Kiriakov i Bestxastnykh.
Ienin per Varlamov, Shmarko per Minko, Radimov per Semak, Kiriakov per Txerishev i Teryokhin per Bestxastnykh.
ÀRBITRE: Said Belquola (MAR). Expulsà amb vermella directa Sergi. Amonestà Kiriakov , Alkiza, Yesipov, Mostovoi, Semak, Luis Enrique, Khlestov, Shmarko i Hierro.
GOLS:
1-0: minut 40, Alkiza col·loca la pilota perfectament a la dreta d'Ovtxinnikov després de recollir un rebuig de la defensa russa.

L'estrena de José Antonio Camacho com a nou seleccionador espanyol oferí bones vibracions, perquè Espanya exposà armes com la feina, el sacrifici i la qualitat tècnica, per derrotar a Rússia malgrat estar des del minut 26 en inferioritat numèrica per expulsió de Sergi Barjuan.

Vint-i-tres anys i set mesos després de vestir per primera vegada la camiseta espanyola, quan substituí Migueli a València, Camacho debutà en Granada com a seleccionador espanyol amb un partit d'il·lusió per oblidar fracassos anteriors.

Els primers 25 minuts mostraren una selecció ben assentada, amb Fernando Hierro com a central juntament amb Rafael Alkorta, cercant les bandes, i amb Raúl i Kiko en punta. El centre del camp, amb l'entrada dels debutants Vicente Engonga, Bittor Alkiza i Francisco Javier De Pedro, fou, com s'esperava, nou.

El nou migcamp de Camacho mostrà la mateixa solidesa que la de Clemente, amb el mallorquinista Engonga com a cap de files, però amb més qualitat tècnica.

Amb homes molt coneguts en la Lliga espanyola com Onopko, Mostovoi, Karpin i Bestxastnykh, el conjunt rus mostrà la seva qualitat tècnica però també la seva anarquia com a joc de conjunt. Així arribà la jugada de l'expulsió de Sergi. El català no va tenir més remei que provocar un penal, aturant la pilota amb la mà que ja es ficava dins la porteria de Cañizares. Sergi fou expulsat, però el porter del València aturà el penal de forma magistral.

Si excel·lent va ser l'actuació de Cañizares, que a més del penal va fer intervenccions de gran mèrit, magnífica fou també el partit que va fer el debutant Alkiza. El donostiarra de l'Athletic no desaprofità l'oportunitat brindada per Camacho i amb un gol espectacular donà la victòria a la selecció Espanyola. Alkiza es va guanyar ahir el dret de tornar.

Jugar amb un home menys minvà el joc dels espanyols, que a la segon part notaren l'esforç físic. Però els jugadors compliren a la perfecció les ordres del seu seleccionador: deixar-se la pell sobre el terreny de joc i donar el màxim.

Espanya cerca retrobar el seu rumb i quina millor forma per fer-ho que amb victòries amb un home menys i aturant un penal. la renovació sembla que ha sortit efecte.

Engonga jugà el partit sencer

El jugador del Reial Mallorca Vicente Engonga va tenir ahir un bon debut amb la selecció espanyola. A més de la victòria del nou combinat de José Antonio Camacho, Engonga gaudí dels noranta minuts de joc. El vermelló va dur la direcció del joc en tot moment i es va erigir, sobretot a la primera part, en el punt de referència del joc espanyol. Malgrat que a la segona part es va veure relegat practicament a tasques defensives a causa de l'expulsió de Sergi i pel resultat a favor per Espanya, Engonga es pot sentir satisfet pel seu bon debut amb la camiseta del combinat espanyol. La seva disciplina defensiva, el seu criteri amb la pilota i la seva tranquil·litat habituals es varen poder tornar a veure ahir a Granada. Sembla, doncs, que Camacho confia plenament en el jugador mallorquinista.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.