nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
19°

Estiarte: «Sidney és ara el meu repte»

El millor jugador de la història del waterpolo pronuncià una conferència al Club Última Hora

El Teatre Municipal de Palma va acollir ahir vespre la conferència que, amb el títol de Del Club Natació Manresa a la VI Olimpíada, va pronunciar Manel Estiarte, sense cap dubte el millor «waterpolista» de la història.
Amb la seva conferència, que va ser presentada pel campió paralímpic mallorquí Xavi Torres, va recórrer tota la seva carrera com a esportista. Una carrera plena d'èxits, tant individuals com col·lectius, que es va començar a gestar a la modesta piscina del C.N Manresa, on ja de molt petit el català hagué de triar entre la natació i el waterpolo. «Amb catorze anys ja vaig ser convocat per les selecció juvenils de natació i de waterpolo a la vegada. Decidí anar al campionat de natació, peró en els entrenaments em vaig trencar una mà. Aquesta circumstància i els consells del meu primer entrenador, Josep Claret, canviaren el meu destí» comentà Estiarte. A partir d'aquest moment l'esportista va començar a sumar èxit darrera èxit. Als 18 anys era seleccionat per participar en l'Olímpiada de Moscou, 4 anys més tard repetí a Los Angeles i just després fitxava pel Pescara italià, equip amb el qual passà de 2a divisió a ser campió de Lliga. Peró el millor havia d'arribar. I és la medalla de plata a Barcelona 92 i l'or d'Atlanta 96, fites que «el gran capità» mai no oblidarà. «Han estat moments increïbles», declarà. L'acte comptà amb la presència de Manel Ferrer, conseller de Educació, Cultura i Esports; Joan Fageda, batle de Palma; Antoni Diéguez, president de la Comissió d'Esports del Consell Insular de Mallorca; Gaspar Oliver, regidor d'Esports de l'Ajuntament de Palma, Benjamín González, director tècnic de la Universíada 99, Paula Serra, directora d'Audiovisuals del Grup Serra; Pere Comas, director del diari Última Hora, i J.A. Segurado, president del Club Última Hora.

Sisena Olimpíada

Poques vegades es té l'honor de sentir parlar en viu una història viva de qualsevol àmbit de la vida. Ahir, les persones que s'acostaren al Teatre Municipal de Palma per escoltar Manel Estiarte, gaudiren amb els relats de les extraòrdinàries experiències de més de vint anys com a professional de l'esport. El «gran capità» de la selecció espanyola afronta ara el repte de participar en la que seria la seva sisena olimpíada, tot un rècord a l'abast de molt pocs esportistes al llarg de la història.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.