algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.72°
16°

Volta a Espanya: Etapa i general per a Fabrizio Guidi

El Banesto atacà contínuament reivindicant el paper de favorit a la ronda espanyola

El corredor italià de l'equip Polti, Fabrizio Guidi, aconseguí el triomf a la quarta etapa de la Vuelta, disputada entre Màlaga i Granada (173.5 quilòmetres), i va prendre el jersei groc al francès Laurent Jalabert (ONCE) que, no obstant això, distancià els seus principals rivals (Olano és a 18 segons i Escartín, a 19), gràcies a quatre segons més de bonificació.

L'escàndol de la publicació de les declaracions judicials dels ciclistes del Festina a un diari francès va recórrer la línia de sortida. El director de l'equip, Juan Fernández, assenyalà que qualcú vol «desestabilitzar» els seus homes.

Altres com Manolo Saiz, responsable tècnic de l'equip ONCE, indicà que hi ha «llacunes importants» a la situació de la justícia.

La jornada desplaçà l'equip de Saiz del lloc que ocupà els dies precedents. Abans del primer contacte amb la muntanya, la pujada al Xorret del Catí, Olano reivindicà el seu paper de favorit a la cursa. Primer lluità per les bonificacions i, més tard, el seu equip evocà, tot i que de lluny, aquell capaç de trastocar el curs d'una correguda. Per la seva banda, a Fernando Escartín el varen veure igual d'atent i en els colls marcà la roda de Jalabert.

L'ascenció al coll de Las Pedrizas, de tercera categoria, tot just iniciar-se la jornada i, un cop més, la forta calor frenaren els ciclistes a la primera hora de cursa. Al cim, Víctor Peña precedí Francisco Cerezo, que es mantingué en el ferm propòsit de mantenir el jersei blanc de la muntanya.

El líder de la general, el francès Jalabert, també defensà el seu mallot. El corredor de l'ONCE rendibilitzà una nova meta volant, per distanciar-se en tres segons més dels seus rivals. A la pugna per les bonificacions entrà Abraham Olano, que aconseguí un segon. El líder del Banesto deixà entreveure que havia arribat l'hora d'acabar amb la impunitat de Jaja.

La calma es va mantenir fins al següent punt bonificat. Melcior Mauri, darrer vencedor espanyol de la Vuelta, preparà l'esprint per al campió de França, però entre d'ells s'intercalà el suís Marcus Zberg, del Post Swiss, que va voler recuperar el mallot groc perdut.

El penúltim pas per alt es produí en el lloc triat pel Banesto per emprendre la seva ofensiva. Primer, Jon Odrizola arrancà del grup i passà la pancarta del premi de la muntanya amb vuit segons d'avantatge sobre Cerezo, José Maria Jiménez i Jalabert. La persecució d'Odriozola fraccionà el grup i l'ONCE, que fins llavors havia controlat la cursa, desaparegué del capdavant.

Uns quilòmetres després, José Vicente García Acosta exhibí les seves condicions de rodador i obligà l'ONCE a esforçar-s'hi. Chente, autor d'un gran paper en el passat Tour, arribà a tenir prop d'un minut de diferència sobre el gran grup que encapçalava l'equip del líder.

El TVM, que pensava en una arribada per al seu esprinter Jeroen Blijlevens, col·laborà a la caça d'Acosta. Finalment fou agafat a uns trenta quilòmetres per a la meta. En canvi, fou un altre missatge del conjunt d'Eusebio Unzue. L'equip bancari mostrà ahir la seva ànsia de recuperar la quota de protagonisme que li pertany en aquesta edició de la ronda espanyola.

Al final, i ja en els carrers de Granada, el Festina preparà l'esprint per a Marcel Wust, ajudat pel Telekom, però va ser Fabrizio Guidi, que aprofitant que el deixaren tot sol, aconseguí triomf i general d'un sol cop.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.