• Mín: 9.56°
13°

Victòria de Hill en una cursa molt accidentada

Hakkinen i Schumacher no pogueren acabar la prova

El britànic Damon Hill va donar ahir en el circuit de Francorchamps la seva primera victòria a l'escuderia irlandesa Jordan en un Gran Premi, després d'una cursa molt accidentada, que tingué en el seu inici la major col·lisió col·lectiva de la història de la Fórmula 1, amb tretze cotxes implicats, dels vint-i-quatre participants.
A més, la satisfacció per l'equip Jordan es completà amb la segona plaça del pilot alemany Ralf Schumacher, fet que significà el primer doblet de l'escuderia.
La cursa començà amb un espectacular accident col·lectiu produït a uns 300 metres de la línia de sortida quan el pilot Coulthard va perdre el control del seu cotxe en ser tocat per darrera per l'irlandès Eddie Irvine, col·lisionant la majoria de cotxes que els seguien, formant-se un gran tap a la pista.
Una vegada reiniciada la cursa, el desenvolupament de la mateixa va ser nefasta pels dos principals aspirants al títol, el finlandès Mika Hakkinen, eliminat en la primera corba quan es donà la segona sortida, i l'alemany Michael Schumacher, que col·lisionà en la volta 25 de les 44 de què constava la cursa amb l'escocès David Coulthard, quan liderava la prova.
Hill se situà líder en donar-se la segona sortida, però Michael Schumacher es va fer amb el lideratge de la prova en la setena volta just quan la pluja va començar a caure amb més força. Després es produí el polèmic accident de l'alemany i Hill recuperà el lideratge, però el britànic va perdre l'avantatge de desset segons sobre el seu company d'equip quan la prova fou novament detinguda per l'accident entre l'italià Giancarlo Fisichella i el japonès Shinji Nakano.
Aleshores mancaven 12 voltes per al final de la prova i Damon Hill va controlar sense gaire dificultats els rivals que es mantenien en cursa, la més accidentada des de fa molts d'anys.
Al final, Damon Hill aconseguí el triomf per Jordan, mentre Ralf Schumacher aconseguia la segona posició. Per Hill suposava la primera victòria després d'obtenir el títol mundial en el Gran Premi del Japó de 1996.
Pel que fa a la lluita pel títol, Hakkinen manté set punts d'avantatge sobre Schumacher al capdavant del campionat.

El més accidentat

L'accident que es va produir ahir en donar-se la sortida en el Gran Premi de Bèlgica, en què es varen veure implicats fins a tretze cotxes, és el més gran que s'ha produït fins ara en la història del Campionat de Fórmula 1, des de la seva creació el 1950.
En el descens a la corba de l'«Eau Rouge», a uns 300 metres de la línia de sortida, l'escocès David Coulthard, tal vegada en tocar-se amb l'irlandès Eddie Irvine, s'entravessà en la pista i xocà primer contra el mur de protecció del costat dret, sortint rebotat al costat esquerre, creant la confusió en els conductors que el seguien, dels quals la majoria sortiren danyats.
La pista mullada per la pluja que queia en aquells moments facilità la magnitut de l'accident, ja que els cotxes tenien una visibilitat molt reduïda.