algo de nubes
  • Màx: 20.29°
  • Mín: 12.82°
20°

Lorenzo, sense rival

El pilot mallorquí retalla 12 punts a Valentino Rossi, que només va poder ser quart, i es torna a ficar en la lluita pel Mundial. Un recuperat Casey Stoner va ser segon i el català Dani Pedrosa, tercer

111326
Lorenzo en el pòdium celebrant la victòria. | SALVATORE DI NOLFI

El mallorquí Jorge Lorenzo (Yamaha) no va trobar ahir rival en el Circuit d'Estoril, on va guanyar el Gran Premi de Portugal de MotoGP i va retallar dotze punts a l'italià Valentino Rossi (Yamaha) en la lluita pel campionat del món.
El pilot illenc va passar primer en la volta inicial després de fer un extraordinari avançament al català Dani Pedrosa (Honda), el més ràpid a la sortida, i ja no va abandonar la primera plaça en les 28 voltes que va durar la correguda portuguesa. Pedrosa va ser tercer per darrere l'australià Casey Stoner (Ducati), que va demostrar ahir que encara li queda una llarga carrera. El pilot oceànic ha estat dos mesos i tres curses sense competir, des de final de juliol en el Gran Premi de la Gran Bretanya, descansant al seu país, per problemes físics i ahir va ser segon per dissipar els dubtes sobre el seu futur. El català de l'Honda oficial va sortir el primer i superà Lorenzo, que dissabte havia aconseguit la pole després de dominar tots els entrenaments. Després d'ells, Rossi, Stoner, el nord-americà Collin Edwards (Yamaha) i l'italià Loris Capirossi (Suzuki), amb l'altre català de MotoGP, Toni Elías (Honda), dotzè.

L'emoció de la correguda va durar de fet mitja volta. El temps que va tardar Lorenzo a sobrepassar Pedrosa i posar-se gairebé un segon per davant el seu màxim rival en la lluita pel títol, Rossi. En el segon gir al traçat d'Estoril, Stoner ja havia donat també compte del pilot de Barcelona i era segon després de Lorenzo, encara que es veia que tenia molts problemes per poder seguir el ritme del mallorquí. Un excel·lent Lorenzo era capaç en aquells moments de ficar mig segon per volta a Valentino Rossi. En la cinquena, el pilot de Palma feia la volta ràpida. Mentrestant, per darrere, el finès Mika Kallio (Ducati) queia en la sisena volta, i Elías, guanyador a Estoril el 2006, remuntava posicions i en aquest gir ja era vuitè i setè en el novè.

Stoner retallava lleument distància amb el mallorquí, però el ritme de Lorenzo era impossible per a l'australià. En l'onzè revolt, el bicampió del món de 250 cc va repetir volta ràpida, però en aquesta mateixa Pedrosa li va fer la rèplica amb un altre en el seu afany d'impedir que Rossi el tragués del pòdium. A dos per al final, Toni Elías ja era sisè, posició en la qual va finalitzar, després de superar l'italià Andrea Dovizioso (Honda), company d'equip de Dani Pedrosa. I el nord-americà Collin Edwards, cinquè. Amb la seva quarta victòria d'aquesta temporada, sisena del seu palmarès a MotoGP, Lorenzo suma ja 232 punts pels 250 de Rossi i encara en queden 75 en joc en tres grans premis per finalitzar la temporada: Austràlia, d'aquí a quinze dies, Malàisia i el País Valencià. Pedrosa manté la tercera posició en el Mundial amb 173 punts, tres per davant de Casey Stoner, que havia perdut aquesta plaça durant la seva absència.

A partir d'ara, Valentino Rossi s'haurà d'espavilar si no vol veure com el seu company d'equip l'avança en la lluita pel Mundial. Per la seva banda, Lorenzo sap que a Rossi encara li basta quedar just per darrere en cada correguda per ser campió, però també sap, ara, que l'italià pot fallar, i en aquesta qüestió Stoner i Pedrosa es poden convertir en els millors aliats del pilot mallorquí. D'aquí a quinze dies a Austràlia Lorenzo tornarà a tenir una nova oportunitat de pressionar Valentino, el qual, fins ara, mai no havia tingut l'enemic dins casa seva, la qual cosa significa que seran els pilots i no les màquines les que decidiran el mundial.

Jorge Lorenzo: "Rossi està obligat a guanyar el Mundial i jo he d'arriscar en les curses que resten"

El pilot mallorquí de Yamaha va manifestar ahir, després de vèncer en el Gran Premi de Portugal i restar dotze punts a l'italià Valentino Rossi (Yamaha) en la lluita pel campionat, que "cal, arriscar, amb cap, però ara és necessari arriscar". Lorenzo explicà que "m'ha sorprès bastant Rossi. Ja sabia que tenia dificultats en aquesta pista, però d'això a quedar quart tants segons per darrere meu, pens que ningú no ho esperava, ni tan sols jo".
"Si jo guany totes les corregudes i ell hi queda segon, encara així ell es proclamaria campió, així que és ell el que ho té tot bé i el que està obligat a guanyar", va dir Lorenzo, que va afegir: "Ha estat fàcil quan Casey (Stoner) ha començat a baixar el ritme, però abans ha estat difícil perquè anava al límit i sols aconseguia que la distància augmentàs dècima a dècima", va dir.

"Tant Casey com Dani (Pedrosa) ho han fet bastant bé aquest cap de setmana", va manifestar. I va assenyalar: "No hem guanyat res, no som favorits ni tenim un marge de punts per perdre", va afegir el pilot de Yamaha.
Quan li demanaren per la diferència que hi ha entre les corregudes com la passada en el Gran Premi de San Marino, en què Rossi no va tenir oposició, i la d'ahir a Portugal, el pilot de Palma va assenyalar: "Això és com el futbol, igual que un partit el guanyes 4-0, un altre el perds 2-1". "Tot influeix en el resultat final: si la pista t'és favorable o no, si té revolts lents o ràpids, la posada a punt, com funciona el pneumàtic... Cada cursa és un món", va explicar.

Respecte al pròxim gran premi, al circuit de Phillip Island (Austràlia), Lorenzo va indicar: "Si no fos perquè tant Stoner com Valentino van com a bales a Austràlia diria que és una pista favorable. Si estàs bé de cap tens opcions de guanyar. Dependrà del vent, de si plou i de com em trobi." Per al mallorquí, Rossi té ara més pressió que abans perquè a Estoril ha perdut dotze punts. "Cal celebrar aquesta victòria i ser conscients que malgrat tot és un bon moment per a nosaltres, que estam forts", va afirmar el guanyador del Gran Premi de Portugal.

 

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.