nubes dispersas
  • Màx: 15.38°
  • Mín: 7.93°

Alonso cerca la victòria i el lideratge

El pilot asturià vol recuperar la primera posició al mundial en el circuit on aconseguí la primera victòria

L'asturià Fernando Alonso, que fa dos diumenges va aconseguir la seva tercera victòria de la temporada en guanyar el Gran Premi d'Europa, en el Nurburgring alemany, cercarà un nou triomf que el col·locaria matemàticament al davant del Mundial 2007 de Fórmula 1. El doble campió del món, que diumenge passat va celebrar el seu vint-i-sisè aniversari al seu Oviedo natal, amb els seus éssers estimats i, per primera vegada en molt temps, lluny d'un circuit, arriba a l'Hungaroring, on es correrà l'onzè dels 17 Grans Premis del Mundial, a només dos punts del líder, el seu company britànic Lewis Hamilton, que lidera la classificació del mundial amb 70.

Hamilton, el millor «producte» imaginable per a un negoci multimilionari com la Fórmula 1, per la combinació de talent, joventut, nacionalitat i raça, és, de moment, el millor debutant de la història de la categoria regna del gran motor. Però, malgrat el seu lideratge i de comptar ja amb dues victòries al seu full de serveis, les del periple nord-americà, Hamilton no ha aconseguit batre els rècords de precocitat en guanyar una cursa, en sortir de la «pole» o pujar al pòdium, que encara té un Alonso que desitja recuperar el comandament en el circuit en el qual va aconseguir el seu primer gran èxit, fa quatre anys, quan es va convertir en el pilot més jove de la història, i unic espanyol, en anotar-se un Gran Premi.

Per a això necessita reafirmar la seva condició de número 1 dins de la seva pròpia escuderia, que el va contractar per endur-se aquest número de Renault, per a la qual Fernando va guanyar els títols de 2005 i 2006. Alonso, vencedor també a Malàisia i Mònaco, desitja guanyar a Hongria la seva quarta correguda de la temporada per convèncer el seu patró, Ron Dennis, que és la seva principal opció amb vista a recuperar un títol que les «fletxes de plata» no capturen des de 1999, gràcies al finlandès Mika Hakkinen. I que és ell que ha de frenar un hipotètic avenç dels pilots de Ferrari, que ocupen el tercer i el quart lloc, d'un campionat esquitxat per una rocambolesca controvèrsia judicial, derivada d'un presumpte cas d'espionatge, amb el brasiler Felipe Massa (59 punts) i el finlandès Kimi Raikkonen (52), únic, al costat de l'asturià, que ha guanyat tres vegades aquest any.

No ho tendrà fàcil Fernando Alonso, que fins ara ha xocat amb la inesperada irrupció de Hamilton, per a alguns el Tiger Woods de la disciplina, a qui molts assenyalen com l'home de confiança de Dennis, la filosofia del qual en les curses no sembla ser del gust del bicampió mundial. Conjectures al marge, els números canten: Alonso -amb un triomf més que el seu company, serà líder si guanya el Gran Premi d'Hongria. I també passarà a comandar la general si suma dos punts més que Hamilton.

L'any passat, l'anglès Jenson Button va obtenir en l'Hungaroring, de 4.381 metres en què diumenge està previst que es facin 70 voltes per completar un recorregut de 306'6 quilòmetres, l'única victòria en les 129 corregudes que ha disputat, en una prova en la qual el català Pedro de la Rosa, provador de McLaren-Mercedes, va aconseguir la seva millor classificació, en acabar segon. Una cursa en la qual Alonso es va exhibir sota la pluja, firmant els moments més espectaculars de la temporada, abans d'haver d'abandonar en sortir-se una femella mal col·locada a la seva roda posterior dreta quan circulava en primera posició. Toro Rosso i Spyker, dues de les «ventafocs» de la graella, presentaran nou pilot a Hongria.

La filial de Red Bull va anunciar l'alemany Sebastian Vettel, que substituirà l'accidentat polonès Robert Kubica, mentre que Spyker comptarà amb el nipó Sakon Yamamoto.