muy nuboso
  • Màx: 11.46°
  • Mín: 7.77°
12°

Ha mort Martí Mora, llegenda del futbol mallorquí

Aquest dimarts ha mort Martí Mora, qui va ser el primer porter de futbol mallorquí que va jugar a Primera Divisió amb el Mallorca.

Martí Mora Moragues (Algaida, 1938), com a escolar participà en competicions de vòlei, handbol, bàsquet, atletisme, natació i futbol. Fora de l’escola, continuà la pràctica esportiva participant en diversos equips d’handbol i arribà a formar part de la selecció balear. En natació competí en la modalitat d’esquena, i com a porter de waterpolo arribà a participar en el campionat d’Espanya de segona categoria a Reus, torneig del qual acabà essent el millor jugador. Fou en el món del futbol on el seu vessant esportiu arribà al màxim nivell. Formà part de diferents clubs illencs en la categoria juvenil i després a la tercera divisió fins que arribà al RCD Mallorca, on milità durant 3 anys i on per motius personals anuncià la retirada als 24 anys. El seu darrer any a primera divisió fou convocat per la selecció espanyola amateur (equivalent a la Sub-21 actual). Tot i això, continuà relacionat amb el món del futbol, on va participar a la categoria de veterans fins als 60 anys. Després de la seva retirada del futbol, volgué experimentar en el món del tennis on arribà a participar en algun campionat de Balears de dobles. Com a dirigent, cal destacar que fou president durant 4 anys del Club de Futbol Patronat i fundador del Sporting Tenis Costa d’en Blanes, com a pas previ a la fundació de la Federació Balear de Tennis, de la qual fou el primer president durant un període de 10 anys. En aquest temps, fou elegit vocal de la Federació Espanyola de Tennis i president del Comitè de Classificació per un període de 6 anys. També fou entrenador de porters de futbol de manera desinteressada, amb el desig de poder compartir la seva dilatada experiència esportiva amb els joves esportistes de les nostres illes

Casat amb Maruja García Nicolau, Martí Mora va destacar sempre per la seva gran qualitat humana i amor pel futbol. Després de penjar els guants no va dubtar a intentar transmetre els seus coneixements als més joves, iniciant una llarga etapa com a formador.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Josep M. Palmer, fa mes de 3 anys

Un gran mallorquinista i una gran persona. El meu condol a tota la família, especialment a la seva filla Carme, jugadora d'un dels equips que vaig entrenar. Descansi en pau.

Valoració:0menosmas
Per Toni F, fa mes de 3 anys

Era una bona persona. El meu condol a na Maruja i els fills. Descanse en pau, Martí.

Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente