cielo claro
  • Màx: 21.7°
  • Mín: 13.08°
21°

Un miracle de Primera Divisió

El Reial Mallorca continuarà la temporada que ve a la divisió d'honor, tot i perdre ahir (3-4) davant l'Atlètic de Madrid

52040
Serra Ferrer rebé felicitacions dels aficionats per la permanència a Primera. | Jaume Lladó

Quina festassa! I grossa! Fou un miracle de Primera Divisió. Plors, però d'alegria. El Reial Mallorca continuarà la temporada que ve a Primera Divisió, tot i perdre ahir (3-4) davant l'Atlètic de Madrid. Nervis, intranquil·litat, tensió, gols... i tothom pendent del transistor. Salvats! Però de quina manera! La victòria del València a la Corunya (0-1) envià el Deportivo a Segona Divisió en un partit dramàtic. Uff!

Quin patiment! Quin desastre! L'àrbitre Mateo Lahoz assenyalà el final del partit, el Mallorca havia estat derrotat, però el Depor -encara en joc- perdia. El partit de Riazor semblava no acabar mai, tot i que els futbolistes vermells ja celebraven la permanència. El València, emperò, en el darrer alè, marcà el segon gol (0-2) i certificà el descens dels gallecs. Fou aleshores quan esclatà la més gran alegria d'aficionats i futbolistes. L'emoció es desbordà, però Webó, Víctor i Nunes no podien ni dir cap paraula entre plors.

La jornada començà de la millor manera per al conjunt de Laudrup, tota vegada que el València marcà a la Corunya quan només s'havien disputat quatre minuts de joc. Encara abans de complir-se el primer quart d'hora, Kun Agüero, en una jugada personal, deixà enrere Nunes i Ivan Ramis i inaugurà el marcador (0-1).

El Mallorca intentà reaccionar, disposà d'alguna oportunitat, però fou l'atlètic Juanfran qui va saber aprofitar les facilitats de la desafortunada defensa vermella per marcar (0-2). Es perdia, però el descens encara era lluny. El Saragossa dominava a plaer el Llevant a València, però no acabava de traduir la superioritat en gols. Però quan es complia el minut 26 marcà el Saragossa. El triomf dels aragonesos complicava la situació del Mallorca, que amb un gol del Depotivo era de Segona. Quina tragèdia. Entre ocasions fallades i contracops de l'Atlètic s'arribà al descans.

La segona part començà amb un canvi ben estrany, ja que Joao Victor suplí Pau Cendrós. De Gea no tardà a convertir-se en heroi, ja que es lluí en diferents oportunitats davant De Guzmán, Webó, Pereira... El Deportivo havia de menester un gol per salvar la categoria i pitjava de valent. Son Moix patia, tant pel que veia sobre el terreny de joc com pel que escoltava per la ràdio. Els gallecs disposaven de clares oportunitats, però el gol no arribava. Gràcies a Déu!

I el Kun va fer el tercer. El partit semblava decidit, però un penal de Pulido fou aprofitat per De Guzmán per reduir l'avantatge madrileny (1-3). A Riazor, César aturà una clamorosa ocasió de Lopo i el Mallorca continuà patint. A vint minuts del final, Webó marcà (2-3) i tornà a ficar els homes de Laudrup en el matx. L'afició, que s'havia anat apagant, reviscolà i animà l'equip.
Víctor entrà per N'Sue, Pereira fallà una clara oportunitat després d'una extraordinària jugada personal, però Agüero, excepcional, tornà a superar Aouate (2-4).

El Mallorca, en el tram final, cercà amb intensitat la porteria rival, atacà de manera reiterada, però De Gea i la falta de punteria feren possible que el cronòmetre volàs cap a la conclusió de l'enfrontament. Webó, tot coratge, connectà un gran cop de cap i superà De Gea (3-4). Però de res no hauria servit el gol si el Deportivo hagués marcat. Els darrers minuts foren una agonia, com una lletania sense final. Quin patiment! Quina angoixa! Quina por! El Deportivo atacava, cercava el gol de la permanència, però el València no renunciava al contracop. Mateu Lahoz assenyalà el camí dels vestidors a Palma, però la pilota continuava rodant a Riazor. Els futbolistes del Mallorca celebraven la permanència, malgrat que el Deportivo encara podia marcar. Però no ho féu. Ben al contrari, el València, en el darrer alè, certificà el descens dels gallecs i la permanència del Mallorca amb un gol de Soldado (0-2). Ara sí, Son Moix embogí d'alegria i començà la gran festa.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per pep, fa mes de 12 anys

Una vez más los actuales propietarios se han equivocado.No es suficiente con la cantera y cuatro veteranos,el Club tiene que fichar por lo menos dos o tres jugadores de clase para intentar no pasar los apuros que hemos pasado esta semana.Y por favor Vdes. los medios de comunicación sean honestos y no se vendan a unos señores que quieren figurar y no tienen un €.Si ayer el equipo baja a II División donde estarian hoy los actuales dueños? Por favor les pido a todos que seamos honestos y llamemos a loas cosas por su nombre.Visca el Mallorca.

Valoració:-1menosmas
Per Barralot, fa mes de 12 anys

Què deieu d'en Manzano ?
Els mallorquinistes sou uns impresentables que covau els ous del patró.

Valoració:-1menosmas
Per joi1pastor., fa mes de 12 anys

Que o vaig pasar de malament ahir a son moix, Afortunadament tot ha acabat bé. Ara, han de canviar moltes coses al mallorca si ens volem mantenir a primera, aquest equip està molt limitat. ARA I SEMPRE FORÇA MALLORCA!!.
Aduriz. el mallorquinisme T'ESTIMA. GRACIS VALENCIA.

Valoració:-1menosmas
Per Do not visit Majorca, fa mes de 12 anys

Ningú ha associat el baix rendiment de les darreres setmanes del Mallorca amb les esteles químiques.

Valoració:0menosmas
Per Uep, fa mes de 12 anys

Quin patiment! i quina alegria!!!

Visca el Mallorca!!

PD: Gràcies Valencia, gràcies Aduriz!

Valoració:3menosmas
Per Helena, fa mes de 12 anys

Mare meva, encara ara estic histèrica!! Quin patiment!! Ahir era el tercer cop que jo vivia una 'final' d'aquestes (anteriorment amb el Valladolid i el Betis) i quasi me va pegar un atac de cor!!
Hi va haver moments que vaig plorar tant que no veia ni el , però al final, gràcies a n'Aduriz, ens hem salvat.

Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente