muy nuboso
  • Màx: 17.94°
  • Mín: 13.93°
18°

Es pot somiar en Europa

El Mallorca de Laudrup és el quart millor de la història en puntuació en aquests moments de la temporada

43296
Aquest és l'onze inicial que Michael Laudrup va fer jugar a La Romareda davant el Saragossa. | Félix Ordóñez

Els aficionats del Reial Mallorca tornen a tenir motiu per somiar de veure l'equip en competició europea la temporada que ve. La filosofia i l'estil de joc de Michael Laudrup, de mica en mica, han anat arrelant en la plantilla i ja se'n comencen a recollir els primers fruits. El tècnic danès ha aconseguit que el seu Mallorca ja sigui el quart millor en tota la història del club a Primera Divisió. Les estadístiques canten: després de la victòria de diumenge a Son Moix davant el Màlaga en la tretzena jornada, el conjunt vermell arribà als 21 punts i gràcies a un balanç de sis victòries, tres empats i quatre derrotes els de Laudrup s'enfilaren fins a les places europees -ara són sisens- per primera vegada aquesta temporada.

Vint-i-un punts és la quarta millor puntuació assolida per l'equip palmesà en la jornada 13a en la seva història, per darrere l'aconseguida en les campanyes 1998/99 (25), 2009/10 (24) i 2002/03 (23). És ver que 21 punts son mitja permanència i que aquesta continua sent el primer objectiu del Mallorca. Tanmateix, també ho és que, quan el conjunt illenc ha arribat a aquesta xifra en aquests moments de la Lliga, sempre ha disputat una competició europea durant la campanya següent, llevat del curs passat, en què Michel Platini decidí retirar als despatxos la llicència UEFA que el Mallorca s'havia guanyat merescudament sobre el terreny de joc. La temporada passada, el Mallorca de Gregorio Manzano havia sumat 24 punts després del tretzè partit, fruit d'un còmput de 7 victòries, 3 empats i 3 derrotes. Això sí, llavors els vermells també ocupaven la sisena posició de la taula.

El rècord de puntuació del Mallorca en la dita jornada data de la temporada 1998/99, quan l'equip aleshores entrenat per Héctor Cúper arribà als 25 punts després de 7 triomfs, 4 empats i 3 derrotes. Aquesta marca li permeté assolir provisionalment el lideratge de Primera, tot i que al final acabà el curs en tercer lloc, superat pel Barcelona i pel Reial Madrid. En la campanya següent, el Mallorca disputà la fase prèvia de la Lliga de Campions, en la qual fou eliminat pel Molde.

Per altra banda, en el campionat 2002/03 també se superaren els 21 punts després del tretzè matx. En total, foren 23 gràcies a una ratxa de set victòries consecutives entre les jornades 4a i 10a, 2 empats i 4 derrotes. Llavors, el conjunt vermell acabà novè, però disputà la Copa de la UEFA gràcies a la conquesta de la Copa del Rei.
Les temporades 1997/98 i 2000/01 també s'assoliren els 21 punts en la jornada 13a i el Mallorca finalitzà la Lliga en cinquè i tercer llocs respectivament i, per tant, amb l'equip classificat per a una competició europea.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Nadiu, fa mes de 13 anys

Que somiï el que vulgui aquest club foraster!

Valoració:-2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente