• Màx: 18.99°
  • Mín: 13.31°
17°

Derrotats pel coer en el darrer segon (3-2)

El Mallorca, sense fer un gran partit, aconseguí avantatge en dues oportunitats, però el Saragossa capgirà el duel

44302
Aouate, Martí, Nunes i Joao Victor mostren decepció, després del gol de Gabi. | Ordoñez

Quina manera de perdre! En el darrer minut i de penal! El Reial Mallorca va fer un mal partit i fou derrotat pel Saragossa (3-2) en un duel per oblidar. Els aragonesos sumaven així la primera victòria de la temporada. El conjunt de Laudrup es mostrà extremadament feble en defensa, sense idees en el centre del camp, però extremadament efectiu en atac. El Mallorca s'avançà en dues oportunitats en el marcador, però no va saber conservar l'avantatge i fou derrotat en el darrer alè. Michael Laudrup perfila l'onze titular, tot i que encara hi balla alguna peça. A la porteria, clar, ningú no discuteix la titularitat d'Aouate. En defensa, la gran sorpresa fou la presència de Pau Cendrós al lateral dret en substitució de Ratinho, que dilluns passat no va fer un bon matx davant el Llevant. A l'esquerra, s'hi col·locà Ayoze, i Ramis i Nunes se situaren a la zona central. A la medul·lar, Pep Lluís Martí i Joao Víctor foren els encarregats de dirigir el joc del Reial Mallorca amb N'Sue a la dreta i Pereira a l'esquerra.

I en atac, Webó, amb De Guzmán just darrere. És a dir, que el davanter camerunès fou titular, després de marcar diumenge passat el gol del triomf sortint en la segona meitat. Queda així del tot clar que Laudrup aposta per una configuració de l'equip diferent quan el partit és a Son Moix o lluny de Palma. Lluny de Mallorca, el tècnic danès advoca per un sol home clar a l'avantguarda amb De Guzmán per darrere, mentre que Martí i Joao Víctor són els habituals en el doble pivot. A Palma, en canvi, ja ho saben, juguen sempre dos davanters, mentre que la línia de creació és formada per Martí i De Guzmán. El Saragossa, per part seva, afrontà el partit amb la pressió de qui ocupa el darrer lloc de la classificació. El tècnic, José Aurelio Gay, intenta recompondre l'equip des de la rereguarda i apostà així per una línia de cinc a la defensa.

El duel començà amb domini clar del Saragossa, que per moments tancà el Mallorca a la seva parcel·la. Braulio i Ander Herrera protagonitzaren les primeres aproximacions amb perill del conjunt aragonès davant un Mallorca que perdia la pilota amb extremada rapidesa. Tanmateix, el futbol és ben estrany i, poc després que es complís el primer quart d'hora, Webó controlà la pilota amb la mà i superà Toni Doblas. De res no serviren les protestes dels saragossistes a l'andalús Paradas Romero i el gol pujà al marcador. El Saragossa continuà dominant, però el Mallorca, tot i que no aconseguia arribar amb perill, intentava el contracop. Els locals pressionaren, i ho feien de valent, però no tenien oportunitats clares. Lafita gaudí d'una bona ocasió, però el xut sortí fora després de tocar un defensor. El conjunt aragonès arribava amb facilitat, però tenia dificultats per crear ocasions. Així, s'arribà al descans amb mínim avantatge del Mallorca. L'equip de Laudrup no havia fet una bona primera meitat, però guanyava.

La represa començà sense grans canvis en el joc. El Mallorca necessitava més possessió, retenir la pilota per poder controlar el joc. No ho aconseguí, tot i que De Guzman disposà d'una clamorosa oportunitat, però optà per xutar quan tenia Pereyra a la vora completament sol. El conjunt de Gay pitjava i Lafita assolí l'empat. El Saragossa continuà espitjant a la recerca del gol, però una badada defensiva va fer possible que Pereyra s'internàs sol dins l'àrea i superàs Toni Doblas amb un gran xut. El Mallorca, sense fer quasi res, tornava a comandar.
Els aragonesos dominaven i cercaven l'empat amb insistència. Gay arriscà una mica, donà entrada a Bertolo en substitució de Lanzaro i canvià el sistema.

El Mallorca cercava el contracop, Webó partia sol cap a la porteria de Doblás, però Paradas Romero assenyalà falta en atac. Marco Pérez entrà per Lafita, augmentà el domini aragonès i Bertolo empatà a set minuts del final. Tejera entrà per De Guzman, però el Mallorca no paralitzà el matx. I en el darrer alè, quan l'empat semblava ja una sentència definitiva, l'àrbitre assenyalà penal. La pilota tocà a la cama de Martí, rebotà amb la mà i Paradas Romero xiulà pena màxima. Gabi la transformà i l'àrbitre assenyalà el final.