L'Atlètic serà a la final d'Hamburg (2-1)

El conjunt de Quique Sánchez Flores lluitarà per un títol europeu 24 anys després, en haver eliminat a la semifinal, amb molt patiment i en la pròrroga, el Liverpool de Benítez. El Fulham serà el darrer obstacle

LIVERPOOL 2
ATLÈTIC DE MADRID 1

LIVERPOOL: Reina, Johnson, Carragher, Mascherano, Agger, Lucas Leiva, Aquilani, Babel, Benayoun, Gerrard i Kuyt.El Zhar per Aquilani en el minut 90, Deggen per Mascherano en el minut 109 i Pacheco per Benayoun en el 114.
ATLÈTIC DE MADRID: De Gea, Antonio López, Domínguez, Perea, Valera, Raúl García, Assunçao, Simao, Reyes, Diego Forlán i el Kun Agüero.Jurado per Assunçao en el minut 98, Camacho per Diego Forlán en el minut 117 i Sálvio pel Kun Agüero en el minut 121.

GOLS
:
1-0: minut 43, Aquilani.
2-0: minut 94, Benayoun.
2-1: minut 102, Forlán.

ÀRBITRE
: Terge Hauge (Noruega). Amonestà Gerrard en el minut 42, Aquilani en el minut 51 i Carragher en el 82 per part del Liverpool; i Assunçao en el minut 52, Varela en el minut 66, Forlán en el minut 104 i Domínguez en el minut 105 per part de l'Atlètic de Madrid.

L'Atlètic de Madrid jugarà la final de l'Europa League del pròxim 12 de maig a Hamburg, tot i haver perdut el partit de tornada de les semifinals davant el Liverpool (2-1), en un matx que decidí l'uruguaià Diego Forlán amb un gol en la primera part de la pròrroga. Això va fer bona la diana que ell mateix va aconseguir en el duel inicial, al Vicente Calderón.

Els reds jugaven a les totes per cercar el gol que necessitaven per igualar l'eliminatòria i en el primer minut Benayoun ja havia disparat a porta, però De Gea rebutjà la pilota a córner sense gaire problemes. Rafa Benítez sortí a l'atac i tragué una defensa de tres formada per Johnson, Carragher i Agger, per tenir més presència ofensiva. Poc abans d'arribar al descans, l'italià Aquilani igualà l'eliminatòria amb un xut fort des de la part frontal de l'àrea.

En la segona part hi hagué molta més emoció, però no es varen veure gols i, per tant, s'arribà a la pròrroga. En el temps extra, el Liverpool amplià distàncies en el marcador amb una diana de Benayoun, en el minut 94, que deixava temporalment fora de combat l'Atlètic de Madrid. Tanmateix, vuit minuts després Forlán va marcar, a boca de canó, un gol que val una final.

El Fulham sorprèn l'Hamburg

En l'altre semifinal, el Fulham, que empatà 0-0 amb l'Hamburg en l'anada, vencé per 2-1 i es classificà per a la final.