algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Samuel Eto'o no cobrarà la clàusula de traspàs del FC Barcelona

El Jutjat Social número 14 de Barcelona ha desestimat la demanda interposada pel jugador camerunès de l'Inter de Milà, Samuel Eto'o, en la qual demanava el cobrament d'una clàusula de 3 milions d'euros pel seu traspàs des del Futbol Club Barcelona al conjunt italià el passat estiu. El jugador 'neroazzurro' exigia al seu antic club el dret a cobrar el 15 per cent dels 20 milions pels quals va ser taxat en el seu traspàs al club interista, xifra compensada amb el traspàs del jugador Zlatan Ibrahimovic que va viatjar del Giuseppe Meazza al Camp Nou.

Eto'o sostenia la seva demanda emparant-se en la normativa de l'Associació de Futbolistes Espanyols (AFE), en la que s'explica que "si l'extinció -d'un contracte- per mutu acord tingués per objecte la cessió definitiva de l'esportista a un altre club, s'estarà al que les parts pactin sobre condicions econòmiques de conclusió de contracte; en absència de pacte la indemnització per a l'esportista no podrà ser inferior al 15 per cent de la quantitat estipulada".

Segons la sentència, al mateix reglament es pot llegir que aquest 15 per cent "haurà de ser pagada pel club adquirent dels drets, en tot cas", és a dir, per l'Inter de Milà. Amb tot, el jugador camerunès no ha presentat cap demanda contra el seu actual club. La sentència desestimatòria es recolza en aquest punt per dir que a "falta d'un pacte en sentit contrari", això és, que s'hagi explicitat que el FC Barcelona sigui el que pagui, aquest no té obligació reglamentària ni convencional d'93onar al jugador la quantitat requerida.

Quant al fet que el club que obté els drets del jugador sigui estranger --l'AFE sosté que per optar al 15 per cent d'un traspàs ambdós clubs han de ser espanyols-, la sentència no nega la clàusula, però tampoc no entén que aquest fet anul·li la conclusió desestimatòria en la qual el jutjat ha arribat. A més, la sentència recorda que una de les clàusules que sí que apareix al contracte de traspàs firmat entre els dos clubs disposa que "el Barcelona serà responsable a títol exclusiu de la satisfacció de qualsevol salari, import o prima fins al 30 de juny de 2009". D'ara endavant, és el club italià l'encarregat de satisfer aquests pagaments.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.