algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
17°

El Mallorca just ha vençut 4 pics a Bilbao

El conjunt vermell ha puntuat en cinc de les darreres 12 visites a San Mamés. L'última victòria fou el curs 2007/08

El Reial Mallorca visitarà diumenge l'Athletic de Bilbao, en un duel que es presenta clau amb vista a la lluita per les places europees. El conjunt de Gregorio Manzano gaudeix d'un avantatge de sis punts respecte de l'equip de Joaquín Caparrós, però sap que a San Mamés l'espera un autèntic infern. De fet, l'estadi conegut com la Catedral és un dels camps més complicats de Primera Divisió, per la pressió que hi exerceix l'afició local sobre l'equip rival i sobre el trio arbitral. El Mallorca només ha estat capaç de rescatar 4 victòries en les seves 23 visites a San Mamés, que contrasten poderosament amb les 16 conquerides pels bascs. Només en 3 ocasions es firmaren taules en el marcador.

Cinc d'aquests set resultats positius obtinguts pels balears a la Catedral es concentren en els darrers 12 anys, que són els que s'acumulen des del darrer ascens a Primera. En aquest període, el balanç és de 7 triomfs locals, 2 empats i 3 victòries vermelles. L'última vegada que el Mallorca s'endugué els tres punts de San Mamés fou la temporada 2007/08, quan el conjunt de Manzano s'imposà per 1-2 amb dos gols de Güiza.

Els dos triomfs anteriors arribaren de manera consecutiva les campanyes 2001/02 i 2002/03. En la primera, el Mallorca s'imposà per 0-1 amb una diana del camerunès Samuel Etoo. En la segona, la victòria fou més contundent: 0-2 amb gols de Julián Robles i de Larraizar en pròpia porta. Les temporades 1999/2000 i 2005/06, el resultat va ser d'empat a un gol. La cita d'aquest diumenge arriba en un moment de màxima tensió entre ambdós clubs per tota la polèmica generada arran del traspàs d'Aduriz al Mallorca i que amenaça de deixar els balears fora de les competicions europees, en una estratègia dissenyada als despatxos de l'Athletic. Serà un duel ben calent.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.