• Màx: 17°
14°

El Kazan sorprèn un Barça poc inspirat (1-2)

El conjunt de Pep Guardiola va enviar dues pilotes al pal, però es mogué a un ritme lent i no es va trobar en cap moment còmode davant un rival sòlid que va contraatacar amb molt de perill durant tot el partit

111912
El Barça perdé al Nou Camp davant el Rubin Kazan. | GUSTAU NACARINO
FC. BARCELONA 1
RUBIN KAZAN 2

FC BARCELONA: Valdés, Alves, Márquez, Puyol, Abidal, Xavi, Touré, Iniesta, Pedro, Messi i Ibrahimovic.
Bojan per Pedro, Keyta per Márquez i Busquets per Alves.

RUBIN KAZAN
: Rizhikov, Salukvadze, Sharonov, César Navas, Ansaldi, Noboa, Semak, Ryazantsev, Kaleshin, Karadeniz i Domínguez. Murawsky per Semak, Kasaev per Ryazantsev i Popov per Karadeniz.

GOLS
:
0-1: minut 1, Ryazantsev.
1-1: minut 47, Ibrahimovic.
1-2: minut 73, Karadeniz.

ÀRBITRE
: Laurent Duhamel. Amonestà el local Iniesta i els visitants Murawsky i Ansaldi.

La primera derrota de la temporada va arribar en el partit oficial número tretze. Una derrota dolorosa per inoportuna i inesperada, però potser necessària perquè el Barcelona torni a caminar sobre les seves passes i recuperi l'essència del seu futbol, aquell exquisit futbol de pressió i toc que torna vulgar quan no s'executa a la velocitat adequada. El Rubin Kazan va donar la sorpresa al Camp Nou (1-2) davant un Barca menor que, en qualsevol cas, va tenir ocasions de sobres per endur-se'n el partit, incloses dues pilotes al pal d'Ibrahimovic i de Touré Yaya en la recta final.

En qualsevol cas, l'arrancada del xoc va ser premonitòria. Faltaven pocs minuts perquè començàs el matx i, al túnel dels vestidors, el blaugrana Piqué badallà mentre esperava la sortida. Res no feia indicar en l'ambient que hi hagués un partit important. Les paraules de Guardiola, en la jornada prèvia, per advertir que el Rubin Kazan és un rival tan desconegut com perillós i per reclamar el suport del públic semblava que no havien tingut efecte.
Encara no s'havia arribat al minut 2 de joc i un obús del desconegut Ryazantsev des de la frontal donava la raó al tècnic blaugrana i feia saltar la banca a les cases d'apostes. 0-1. Ni Kurban Berdiev, el peculiar tècnic del Rubin, no havia somiat en un guió així per al partit d'ahir vespre, partit que es complicava moltíssim per al totpoderós Barca.
És veritat que, a partir del gol, els blaugranes posaren setge a la porteria defensada per Ryzhiko.

Ibrahimovic, Alves, Pedro, Iniesta i Xavi generaren mitja dotzena d'ocasions en mitja hora, però el Rubin, cal dir-lo, tampoc no va patir en excés. Així, s'arribà al descans amb l'avantatge per la mínima dels visitants.
Llavors sorgí Ibrahimovic, que just després de la represa baixà amb el pit l'enèsima passada magistral de Xavi per afusellar Ryzhikov (1-1). El Barça es va animar amb el gol. Pedro i Messi estigueren a punt de capgirar el resultat, però el Rubin Kazan sentencià el partit en l'única arribada clara de la segona part: un contracop conduït per Domínguez que Karadeniz culminà a velocitat de vertigen poc abans del minut 30 (1-2). En el darrer quart d'hora el Barcelona ho intentà, però no ho aconseguí. La mala sort i els pals ho impediren.