nubes dispersas
  • Màx: 14.95°
  • Mín: 7.61°
14°

L'estadística avala la permanència del Mallorca

En les deu darreres temporades, el conjunt balear sempre ha sumat més dels 10 o 11 punts que actualment necessita per assegurar-se la salvació al llarg de les deu últimes jornades de Lliga

Una dita popular afirma que "no es pot dir blat fins que no sigui al sac i ben lligat". Per tant, encara és prest per afirmar que el Reial Mallorca té la permanència a la butxaca i més si tenim present que resten deu jornades i que, tot i ocupar la dotzena plaça en la classificació, la zona de descens és a només tres punts. Feta aquesta reflexió, si feim un cop d’ull a les estadístiques del conjunt vermell, corresponents a les deu darreres jornades en les últimes deu temporades, trobarem motius més que suficients per ser optimistes. Hem de partir del fet objectiu que el Mallorca en aquests moments, i després de 28 jornades disputades, acumula 32 punts en la classificació. Per tant, si consideram que gairebé tothom calcula que han de fer 42 o 43 punts per assolir la permanència, l’equip de Manzano en necessita sumar 10 o 11 per assolir l’objectiu.

Així les coses, repassant els nombres del Mallorca dels últims 10 anys, comprovam que sempre han superat aquesta puntuació en les deu darreres jornades. La temporada passada, en la qual el Mallorca es trobava a aquestes altures de campionat en una situació molt semblant (dotzè a la taula i a dos punts del descens), se sumaren 25 punts en els deu darrers partits i igualaren el rècord del Mallorca d’Aragonés de la temporada 2000/01. Així mateix, varen acabar lluitant pels llocs de UEFA. Si ens posam en el pitjor dels casos, la temporada següent, la 2001/02, just n’afegiren 13 en el tram final de Lliga, dos més dels que enguany necessitarien –sempre en teoria– per tal de salvar-se.

Per altra banda, també es pot constatar que el Reial Mallorca es caracteritza per ser un equip amb un bon esprint final. Els deu darrers cursos, a excepció del 1999/00, en el qual baixà del novè al desè lloc, el conjunt balear sempre ha acabat la Lliga més ben classificat que deu partits abans, inclosa la dramàtica temporada 2004/05, coneguda per la miraculosa remuntada al Llevant. Si tenim present que queden cinc partits a casa i cinc a fora, es pot comprovar que en moltes ocasions s’han superat els 10 punts només comptabilitzant els duels protagonitzats com a locals. Finalment, per a tots aquells que veuen niguls a l’horitzó amb la presència dels ‘Alps’ de la Lliga en les quatre darreres jornades, cal recordar-los que el Mallorca de Manzano de la temporada 2002/03 ja fou capaç de derrotar, a domicili, el Madrid (1-5) i el Barça (1-2).

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.