nubes dispersas
  • Màx: 15.38°
  • Mín: 7.42°

La Lliga s'estreny

La davallada del Mallorca B i la bona marxa de l'Sporting Maonès disparen l'emoció al capdavant de la classificació. A la zona baixa, l'Andratx i l'Artà s'han despertat i s'han ficat en la lluita per la salvació

L’emoció a Tercera Divisió creix jornada rere jornada, tant a la part alta de la classificació com a la zona baixa. La irregularitat tant del Mallorca com del Santanyí ha permès que l’Sporting Maonès i el Binissalem retallin diferències i es fiquin en la lluita pel títol. Mentrestant, per la coa de la classificació, dos equips gairebé sentenciats fa deu jornades, com l’Artà i l’Andratx, s’han tornat a enganxar a la salvació. El Mallorca B de Jaume Bauzà passa pel pitjor moment de la temporada i ha encadenat una ratxa de quatre partits sense conèixer la victòria. En els darrers deu enfrontaments ha sumat sis empats, dos més que en les 15 primeres jornades i, a més, ha cedit la seva primera derrota d’aquesta campanya en caure golejat per 4-1 a Binissalem.

Després de la setzena jornada, l’equip vermell comandava la classificació amb 6 punts per davant del Santanyí, 9 respecte del Montuïri i 11 sobre l’Sporting Maonès. Ara, al cap de deu partits, ha vist com el Santanyí s’ha col·locat a només tres punts en dues jornades i ha desprofitat l’oportunitat d’igualar-lo a la taula; l’Sporting també és a tres punts, després d’haver-ne eixugats 8 de desavantatge, i el Binissalem a 8. La darrera victòria del Mallorca va ser en la vint-i-dosena jornada davant el seu màxim rival, el Santanyí (2-1), cosa que els donava un còmode avantatge per davant els de Damià Barceló de set punts. Des d’aleshores, els blanc-i-vermells han retallat quatre punts la diferència i en les dues darreres jornades han tingut l’oportunitat d’igualar el Mallorca en el primer lloc de la classificació, però dos empats consecutius, amb el Soledat i amb el Ferrioler, els ho han impedit.

L’Sporting, l’equip més en forma

L’Sporting Maonès s’ha destapat com l’equip més en forma de les darreres setmanes. El conjunt dirigit per Joan Esteva no perd des de la setena jornada, quan caigué al seu camp en el derbi menorquí amb l’Atlètic de Ciutadella (0-1), i ha sumat set victòries en els darrers deu partits. Així, ha trencat la dinàmica d’empats que l’ha convertit en l’equip amb més partits en taules (11) per darrere l’Eivissa. El conjunt menorquí ha sumat 24 dels darrers 30 punts possibles i s’ha convertit en la principal amenaça per al Mallorca i el Santanyí.

L’infern pot venir de Segona B

A la zona baixa de la classificació, sorprèn la reacció de dos equips que semblaven carn de Regional Preferent ara fa dos mesos. L’Artà i l’Andratx han protagonitzat una remuntada espectacular que els ha col·locats en condicions de lluitar per la permanència, sempre que no davalli cap equip balear de Segona B. La situació balear dels tres conjunts illencs del Grup III de Segona B poc provocar un daltabaix si, finalment, tots tres perden la categoria. Per cada un que baixi a final de temporada, un equip més de Tercera estarà destinat a acabar a Preferent. D’aquesta manera, si cauen tots tres, serien sis els equips de la màxima categoria balear que davallarien a Regional Preferent i el tall de la salvació se situaria en la catorzena posició. L’excepció seria en el cas de l’Eivissa, ja que si baixa el condemnat seria el seu filial, sempre que no estigui per mèrits propis en zona de descens, cosa que obligaria un altre equip a davallar per fer lloc al conjunt de Can Misses.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.