cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 14°
15°

Mateu Alemany ja mana

És el nou president del Mallorca, amb plens poders per poder dur a terme la seva gestió, encaminada a dotar el club d'un pla de viabilitat

L’era de Vicenç Grande és història i Mateu Alemany ja mana. Ahir es produí l’esperada fumata blanca i Mateu Alemany es convertí en el nou president del Reial Mallorca amb plens poders per dur a terme la seva gestió, que no té d’altre objectiu que dotar el club d’un pla de viabilitat que desemboqui en un nou projecte de propietat que permeti sortir de la preocupant crisi tant institucional com esportiva que pateix l’entitat. En una jornada maratoniana, l’encara màxim accionista del club, Vicenç Grande, i Mateu Alemany tancaren ahir els darrers detalls d’unes negociacions iniciades dimecres i signaren l’acord del traspàs de poders pel qual el primer queda desvinculat a efectes pràctics de la institució mallorquinista, ben igual com si hagués venut els seus títols de propietat, i el segon adquereix els drets polítics de les accions de Grande de manera irrevocable.

Posteriorment, Alemany fou nomenat president executiu del Mallorca pel consell d’administració del club en reunió extraordinà, a travès del procès de cooptació, que permet a l’organ de govern d’una societat anònima cobrir vacants. Així les coses, Mateu Alemany ha assolit la gestió del club amb plens poders i té el control absolut sobre qualsevol tipus de decisió que es prengui. A més, existeix una opció de compra, que Alemany posà com a condició, que li atorga capacitat per cercar un comprador solvent abans del 15 de juliol.

Alemany assegurà que els motius que l’impulsaren a acceptar el repte d’agafar el timó de la nau mallorquinista enmig del temporal foren de tipus emocional. "Quan el Mallorca toca a la teva porta és difífil dir que no si es mira des d’un aspecte emocional i no racional", assegurà el nou màxim mandatari vermell, qui com a condició fonamental per brindar la seva ajuda al club féu referència "necessitat de posar fi de manera definitiva a l’època de Grande". Sense voler entrar a valorar la gestió de Vicenç Grande, Alemany digué que "el primer objectiu d’aquesta operació era finalitzar una època i cercar un nou projecte –amb un nou propietari– que passa necessàriament per una etapa de transició sota la meva gestió".

Alemany manifestà obertament que la situació del Mallorca és greu i que la seva primera feina serà "fer una auditoria de comptes per conèixer l’estat del deute i prendre conciència del nivell de gravetat de la situació, que actualment desconec". El nou president enumerà a continuació els objectius de la seva gestió, que han de derivar en un pla de viabilitat que permeti la supervivènvia del club: "Reflotar l’entitat pel qu fa a l’àmbit institucional, al prestigi i a la imatge i recuperar la credibilitat, la il·lusió dels aficionats i l’estabilitat econòmica". Alemany apuntà que per treure el Mallorca de la crisi "no existeixen fórmules màgiques, existeix la feina, la serietat, la dedicació i l’exigència".

Aixímateix, el nou president volgué llançar un missatge tranquil·litzador a l’afició i assegurà que "tinc les eines suficients per evitar que el Mallorca entri en concurs. Tinc un pla perquè sempre puguem arribar a final de mes". Alemany informà que no té cap intenció de perpetuar-se en el càrrec i que la seva feina acaba amb la venda de l’entitat. "Vull que neixi un altre projecte amb un altre propietari". Això sí, insistí que el Mallorca no estarà en venda fins que acabi la temporada el 30 de juny. Alemany es conscient que no serà fàcil fitxar reforços en el mercat d’hivern i confia que la mala situació esportiva se superi i estabilitzi el club. Té fée i confiança en aconseguir-ho.

Crònica d’un traspàs de poders anunciat

La situació del Reial Mallorca, tant en l’àmbit institucional com en l’esportiu, és en l’actualitat pràcticament insostenible i demanava a crits des de feia alguns mesos un traspàs de poders que ahir horabaixa s’escenificà al despatx de la notaria de l’exconseller Àlvaro Delgado. Aquest fou l’escenari escollit per a la signatura del contracte en què Vicenç Grande cedí a Mateu Alemany els drets polítics de les seves accions, que el mantenen encara com a màxim propietari del club, i on es dugué a terme el consell d’administració extraordinari que nomenà Alemany com a nou president del Mallorca. Els protagonistes a la reunió anaren arribant en comptagotes al despatx ubicat al carrer Unió. El primer a fer-ho fou el notari Àlvaro Delgado, amfitrió de la cita, que féu acte de presència al seu lloc de feina poc després de les 17.00 hores. La reunió, emperò, estava programada a les 18.30 hores.

El més matiner a comparèixer fou el director de Comunicació i Relacions Externes, Matias Rebassa (18.25 hores). A continuació, i en el següent ordre, anaren arribant: Vicenç Grande acompanyat de Biel Caimari (18.27 h); els administradors judicials –grans impulsors d’aquest acord– (18.30h); Mateu Alemany i el seu assessor financer Guillem Coll (18.34 h); Joaquín García i l’advocat de Grande Joan Font (18.36 h); els advocats Joan Buades i José Luis Huertas (18.42 h); Víctor Grande (18.55 h) i José Miguel García (19.05 h). Pel que fa a la reunió, aquesta es perllongà durant gairebé una hora. En primer lloc es firmà el document del traspàs de poders i a continuació es realitzà un consell d’administració extraordinàri que serví per nomenar Mateu Alemany com a nou president executiu del Mallorca.

El primer a abandonar l’edifici on es duia a terme la cimera fou Vicenç Grande, cap a les 19.34 hores, amb cara seriosa i sense fer declaracions. Un cop acabada la reunió fou el moment de la roda de premsa, programada a les 20.00 hores, en la qual comparegueren per separat el president sortint, Joaquín García, i el nou màxim mandatari, Mateu Alemany. Joaquín García aprofità el seu parlament per comunicar que la seva tasca com a president havia conclòs i que el Mallorca queda en bones mans.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per bartomeu mayans alcina, fa mes de 15 anys
El MALLORCA a D´eser de mallorquins i capital mallorqui
mateu força i sort.
visca el mallorca
Valoració:0menosmas
Per andreu, fa mes de 15 anys
Serà un gran president, però desgraciadament me sembla que en Villar no li perdonarà que es presentes contra ell. Haurà d'anar mol t viu en Mateu ( hi això si que ho és ) per evitar-ho- Anim i endavant
Valoració:3menosmas
Per toni, fa mes de 15 anys
Força Mateu i gràcies.
Valoració:-1menosmas
Per Jaume, fa mes de 15 anys
Estic molt content.Aquet tiu sap lo que fa!!!! sort Company
Valoració:-2menosmas
Per LAUBA, fa mes de 15 anys
ES LA MILLOR NOTICIA QUE EM REBUT ELS MALLORQUINISTES
AQUESTA TEMPORADA. ANIM I ENDEVANT
Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente