cielo claro
  • Màx: 21.13°
  • Mín: 13.08°
21°

El Mallorca planifica el futur

La Societat Anònima Esportiva vol ampliar les edificacions a la ciutat esportiva de Son Bibiloni i construir-n'hi de noves. Cort traslladà ahir la sol·licitud d'interès general al Consell per poder fer una residència per a les joves promeses, un cinquè camp de futbol i dues àrees més d'entrenament

El Reial Mallorca planifica el futur. El procés de compra-venda de la Societat Anònima Esportiva no pot aturar la necessària planificació de l’entitat a tots els nivells. El mes de juny passat, el Reial Mallorca tramità davant l’Ajuntament de Palma la preceptiva declaració d’interès general per ampliar diferents edificacions de la ciutat esportiva de Son Bibiloni i construir-n’hi de noves. Ahir, la gerència d’Urbanisme de l’Ajuntament de Palma no votà la petició del Reial Mallorca i, senzillament, la traslladà al Consell de Mallorca, qui haurà de decidir.

El Reial Mallorca pretén construir una residència per a jugadors als actuals terrenys de la ciutat esportiva, que permeti que les joves promeses del futbol base visquin a Son Bibiloni. De fet, el Mallorca té en l’actualitat diferents futbolistes, tant de la Part Forana com de la Península, que resideixen a diferents pisos de Palma.

El Reial Mallorca té llogada la finca de Son Calco, ubicada al costat de Son Bibiloni, però fins ara l’ha mantinguda en desús. El Reial Mallorca demana en l’escrit presentat el mes de juny passat la declaració d’interès general i la preceptiva llicència d’obres municipal per construir un camp de futbol amb graderia, un vestidor i un magatzem a Son Calco. Aquest nou camp pal·liaria el dèficit de camps que pateix l’entitat, des que el filial i l’equip juvenil de Divisió d’Honor deixaren de jugar al vell Lluís Sitjar.

La Societat Anònima Esportiva, en el projecte firmat per l’arquitecte Pere Martínez Pica –el primer era de l’expresident del Mallorca Guillem Reynés–, demana també la declaració d’interès general i la llicència municipal per al cobriment i amplicació de la grada que ja hi ha en l’actualitat.

El Reial Mallorca, ara sí, tramita la sempre necessària declaració d’interès general per ampliar Son Bibiloni. En canvi, tant l’actual graderia com les diferents edificacions varen ser realitzades sense disposar de l’interès general, tal com confirmà a dBalears l’Ajuntament de Palma el mes de setembre passat. Cort va reconèixer també que una errada havia fet possible que s’atorgàs la llicència d’obres, tot i que no gaudís de l’interès general. Així mateix, Cort comprovà que la grada que havia estat construïda superava la prevista a la llicència d’obres.

El fet que l’Ajuntament de Palma ho traslladàs ahir al Consell de Mallorca no garanteix, ni molt manco, que el Mallorca disposi de l’interès general en un curt termini. De fet, el procés, en el millor dels casos, es pot prolongar no menys de sis mesos. Així i tot, des que Maria Lluïsa Dubón assumí la Conselleria del Territori del Consell de Mallorca, la comissió insular s’ha mostrat restrictiva a l’hora d’atorgar l’interès general a diferents projectes. Es considera una "perversió" del sistema i que la millor via és una modificació del pla general.

En qualsevol cas, el Reial Mallorca no fa comptes, almanco per ara, iniciar les obres per les quals ara ha sol·licitat el permís. El procés de venda de l’entitat ha paralitzat qualsevol iniciativa inversora, malgrat que des del club es pretén disposar dels permisos preceptius com més aviat millor per poder iniciar les obres quan es vulgui.

En tot cas, el Mallorca és poc probable que en vulgui iniciar les obres a curt o mitjan termini. De fet, ningú no sap quina és la voluntat de Davidson, que dimecres que ve pot convertir-se en el nou propietari de l’entitat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.