• Màx: 17.64°
  • Mín: 10.53°
11°

S'havia de guanyar (3-0)

El Reial Mallorca va treure profit de l'estratègia i superà un fluix Espanyol amb gols d'Aduriz i Varela

El Reial Mallorca va fer de l’ordre, la intensitat i la disciplina les seves millors virtuts. El conjunt de Manzano, ahir sí, va saber treure profit de l’estratègia i aconseguí una victòria (3-0) davant l’Espanyol, que el situa en una zona còmoda de la classificació. Dos gols d’Aduriz, ambdós a la sortida d’un córner, i un altre de Varela, els tres a la segona meitat, decidiren el duel. Gregorio Manzano cerca solucions a la crisi de jocs i resultats. L’apatia mostrada per l’equip a Sevilla davant el Betis a Son Moix contra l’Sporting desaparegué, tot i que el Mallorca no va fer un partidàs. Els homes de Manzano feren un partit acceptable, lluitaren en tot moment i milloraren substancialment en la seva actitud. No és poc. De fet, fou més que suficient per sumar tres punts d’or davant un Espanyol fluix en defensa, sense creativitat en el centre del camp i sense presència en atac.

El tècnic andalús sacrificà Nunes i alineà David Navarro i Ramis en el centre de la defensa amb Josemi i Corrales en les bandes. En el centre del camp, Martí i Cléber tenien ahir l’encàrrec de distribuir i organitzar el joc. Varela es col·locà a la dreta amb Jurado a l’esquerra, amb Arango just per darrere el basc Aduriz, que retornà a l’equip.

D’inici, el Reial Mallorca aconseguí el control de la pilota, encara que no arribava amb perill als voltants de la porteria de Kameni. El conjunt de Manzano no sortí ahir entabanat i cercà amb insistència la porteria rival. Tanmateix, ben aviat quedà clar que l’Espanyol, tard o d’hora, havia de reaccionar. Poc després que es complissin els primers deu minuts de joc, el conjunt de Bartolomé Márquez creà la primera oportunitat de gol, però l’àrbitre Rodríguez Santiago encertà en invalidar la jugada per fora de joc de Tamudo.

Arribat el primer quart d’hora, el duel ja s’havia equilibrat. Manzano havia dibuixat un esquema tàctic ambiciós, però l’equip patia en defensa a la banda esquerra, on Jurado donava massa facilitats al rival. Martí, com sempre, intentava posar ordre, mentre que Cléber viatjava perdut per la zona central. La seva aportació ofensiva era quasi nul·la i en defensa se sacrificava i no tenia gaire dificultats per neutralitzar la zona de creació de l’Espanyol. De la Peña jugava massa enrere i la seva millor virtut –la darrera passada– no es va poder veure ni en una sola jugada. Gràcies a Déu.

L’oportunitat més clara del Mallorca arribà gràcies a la insistència de Pep Lluís Martí, que pressionà i robà la pilota a un ferest Pareja, però el seu xut sortí fora per poc. El Mallorca, aleshores, havia perdut ja el bon criteri inicial. L’equip era incapaç de fer tres passades consecutives i el millor era ja arribar en el descans amb el zero a zero inicial. La segona meitat començà de la millor manera possible, ja que quan just s’havien disputat els tres primers minuts el Mallorca obrí el marcador. Aduriz, de cap, aprofità una centrada de Jurado i una espectacular badada de Kameni per inaugurar el marcador.

El domini del conjunt de Manzano era total i l’Espanyol estava desaparegut. Aduriz, una altra vegada de cap, va fer el segon en complir-se el minut 59. Aprofità una treta de cantonada de Jurado per aixecar-se per sobre Nené, que curiosament era qui el marcava, per deixar el partit completament decidit. Márquez cercà solucions i donà entrada a Rufete en substitució de Nené, però res no canvià. El públic s’ho passava bé i no tardà a fer l’onada. El mal joc de partits anteriors, aquella ja mítica xiulada de la presentació de l’equip, quedaven just a la memòria.

I quan faltava un quart d’hora per al final, una bona passada d’Arango deixà Varela completament sol. El migcampista sevillà aixecà la pilota per sobre Kameni i tancà definitivament el partit. El darrer quart d’hora hi va ser de més. Márquez substituí l’apagat De la Peña, però l’Espanyol no reaccionà. Manzano, per la seva part, aprofità els darrers minuts per provocar l’ovació del públic a Arango, Aduriz i Jurado, que foren substituïts per Keita, Webó i Castro, respectivament. I s’arribà al final del partit. El Mallorca havia aconseguit tres importants punts davant un rival infame.

Gols:
1-0: minut 49, Adúriz aprofita una excel·lent centrada des de la dreta de Jurado i l’errada del porter Kameni en la seva sortida, per marcar amb el cap a porta buida.
2-0: minut 59, Adúriz remata amb el cap, quasi des del punt de penal, un servei de córner de Jurado des de la banda dreta.
3-0: minut 75, Varela rep una centrada en profunditat d’Arango i supera Kameni.

Arbitre: Rodríguez Santiago (comitè castellanolleonès). Amonestà Adúriz en el minut 24, Cléber Santana en el minut 51 i Josemi en el minut 64, per part del Reial Mallorca, i Beranger en el minut 31 i Jarque en el minut 65, per part de l’Espanyol.

Incidències: Partit corresponent a la vuitena jornada de Primera Divisió, jugat a l’Ono Estadi davant 13.103 espectadors. Els jugadors de l’Espanyol i el Mallorca sortiren al terreny de joc amb unes camisetes blanques en les quals donaven suport a César, un nin de 5 anys amb leucèmia que necessita un trasplantament de medul·la.

"Aquesta és la línia a seguir"

El tècnic del Mallorca, Gregorio Manzano, es mostrà molt satisfet de la imatge mostrada pel seu equip davant l’Espanyol i assegurà que "aquesta és la línia que hem de seguir". Fent una valoració molt positiva de la victòria (3-0), l’entrenador mallorquinista assegurà que "hem jugat un partit molt seriós en tots els aspectes. L’Espanyol gairebé no ha tingut ocasions de gol, i això és fruit de la feina col·lectiva de l’equip. Des de l’ordre defensiu hem forjat una victòria justa i merescuda".

Manzano reconegué que el d’ahir havia estat, molt probablement, el partit millor del Mallorca fins ara i manifestà que "aquest matx supera tots els anteriors. El rival tenia jugadors molt perillosos en atac i no ens hem deixat sorprendre. Els hem superats en tots els aspectes, i això és una primera passa. Amb aquesta actitud, intensitat, mentalitat i encert, sempre tindrem més possibilitats de guanyar que de perdre. Aquest partit ha de marcar la línia a seguir", comentà el tècnic andalús, per recordar que "s’ha de tenir un respecte màxim a tots els rivals i només es pot cantar victòria un pic acabat el partit. Si et relaxes, qualsevol equip et pot guanyar".