algo de nubes
  • Màx: 20.39°
  • Mín: 12.82°
20°

El mercat afronta avui el seu darrer dia

En contrast amb altres temporades, enguany hi ha hagut absència de fitxatges sonats

El mercat d'hivern de fitxatges de futbol es tancarà, avui, el darrer dia del mes de gener. Fins al moment, ha destacat el poc moviment i, en contrast amb altres anys, l'absència d'estrelles i de fitxatges sonats. El mercat amb què ha engegat aquest 2008 deixa, de moment, una dotzena de jugadors inscrits a Primera Divisió, dels quals set són espanyols, dos pertanyen a la Unió Europea i tres són extracomunitaris, i amb cinc cessions, el mateix número que el de traspassos.

Destaca la incorporació del València al mercat de fitxatges al qual no acudia des de feia un lustre, des de la temporada 2002-03. Amb l'argentí Ever Banega, de 19 anys i l'holandès Hedwiges Maduro, de 22 anys, el tècnic holandès Ronald Koeman ha tractat d'encarrilar el rumb d'un equip que pareix condemnat a anar a la deriva a la Lliga.

Al costat dels del València, altres fitxatges han estat per al Múrcia, l'Almeria i el Mallorca. Els brasilers Rosinei i Guiherme han passat a formar part del club murcià i del d'Almeria, respectivament. El Lazio i l'Ajax d'Amsterdam són dos clubs europeus dels quals han arribat jugadors a Espanya. El València ha completat la plantilla amb l'holandès Maduro, mentre que el Mallorca va aconseguir, dimarts la cessió de l'exjugador argentí del Deportivo de la Corunya Lionel Scaloni.

El moviment es va iniciar a començaments de mes amb les cessions de Jaime Gavilán del Valencia al Getafe, i de Pablo Àlvarez del Deportivo al Racing. El brasiler Iriney va arribar a l'Almeria procedent del Celta, el mateix club que va cedir a Pinto al Barcelona, i l'Espanyol ha aconseguit els serveis de Javi Ruiz, fins ara porter de l'Adra, i del davanter Ewerthon, cedit per l'Stuttgart, però propietat del Saragossa.

El cas de l'argentí Marco Rubén és el més vistós. El Vila-real el va fitxar procedent del River Plate argentí i tot seguit el va cedir al Recreativo d'Huelva. L'uruguaià Sebastián Eguren ha estat cedit al Vila-real pel Hammarby suec. D'altra banda, el migcampista argentí Marcos Sebastián Aguirre, procedent de l'Atlètic Lanús, ha estat fitxat pel Valladolid, que també ha viscut el retorn del búlgar Vladimir Manchev, que jugava al Llevant.

El Deportivo de la Corunya s'ha fet amb la cessió de l'internacional suec Christian Wilhelmsson fins a final de temporada procedent del Bolton, però sense opcions de compra -el jugador és propietat del Nantes-. Els clubs de Primera podran fitxar fins a les 24.00 hores del 31 de gener, però la majoria de clubs han comprovat com, llevat d'ocasions comptades, l'arribada de reforços no canvia massa el seu rumb en la competició a aquestes altures de temporada. En tretze anys, tan sols jugadors com l'argentí Pablo Aimar, l'italià Christian Panucci, el turc Nihat Kahveci o l'holandès Edgar Davids van deixar la seva empremta.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.