• Màx: 18.99°
  • Mín: 13.06°
13°

Així, així guanya el Madrid!

L'àrbitre Fernández Borbalán facilità el triomf del Reial Madrid davant un Mallorca que plantà cara

58678
Casillas sembla que demana la intercessió divina per derrotar el Mallorca. El miracle es produí mitjançant les intervencions arbitrals.
| Reuters.

REIAL MADRID: Casillas (2), Torres (1), Heinze (2), Cannavaro (1), Marcelo (1), Gago (1), Diarra (1), Sneijder (1), Robinho (3), Raúl (3) i Van Nistelrooy (2).
Pepe (2) substituí Cannavaro en el minut 46, Higuaín (1) suplí Sneijder en el minut 74 i Drenthe (1) entrà per Robinho en el minut 86.
REIAL MALLORCA: Lux (0), Héctor (0), Ballesteros (2), Nunes (2), Fernando Navarro (2), Basinas (1), Pereyra (2), Varela (3), Ibagaza (2), Arango (1) i Güiza (2).
Borja Valero (1) substituí Pereyra en el minut 51, Webó (1) suplí Arango en el minut 76 i Víctor (-) entrà per Varela en el minut 90.
ÀRBITRE: Fernández Borbalán (0) del comitè andalús. Amonestà Varela en el minut 32, Diarra en el minut 89 i Higuaín en el minut 90.
0-1: minut 11, Robinho deixa la pilota de tacó a Marcelo, que centra templat i, altre cop Robinho, remata amb el cap i supera Lux.
1-1: minut 13, excepcional centrada d'Ibagaza i Varela, ja a l'interior de l'àrea, dribla Casillas amb un sol toc amb la dreta, i envia la pilota al fons de la porteria blanca amb l'esquerra.
2-1: minut 16, Sneijder envia la pilota a l'interior de l'àrea, on Raúl, en fora de joc, desvia l'esfèric perquè Robinho, sol, superi Lux.
2-2: minut 36, excepcional gol de Varela des de fora de l'àrea.
2-3: minut 57, errada defensiva de Diarra, que cedeix la pilota a Güiza, que amb un xut sec supera Casillas.
3-3: minut 62, excepcional jugada de Robinho, que deixa enrere Héctor, i centra a l'àrea on Raúl, a boca de canó, supera Lux.
4-3: minut 72, Raúl fa un bon servei a Van Nistelrooy, que supera Lux amb un xut col·locat.
INCIDÈNCIES: Ple al Santiago Bernabéu.

Quin partidàs! Espectacular! L'àrbitre andalús Fernández Borbalán facilità el triomf del Reial Madrid (4-3) davant un Mallorca, que plantà cara en tot moment. No assenyalà un penal de l'argentí Heinze per tocar la pilota amb la mà, encara amb el resultat inicial, i donà validesa al segon gol del Reial Madrid, aconseguit per Robinho en fora de joc, foren les principals errades d'un col·legiat, que influí decisivament en el partit.

El resultat final (4-3) deixa importants pistes de com fou el partit i quin va ser el comportament d'un i altre equip. És fàcil pensar, i encertaran, que foren noranta minuts vibrants. Poden endevinar, i no s'equivocaran, que el Reial Mallorca va fer un partit intel·ligent en atac, però que presentà massa llacunes en defensa. I que el Madrid contraposa també, carències notables a la reraguarda a la seva indiscutible vàlua en atac.

De sortida, Schuster i Manzano alinearen els onze prevists. Al Reial Madrid, ja ho saben, no podien comptar amb Sergio Ramos i Guti, sancionats, mentre que en el Reial Mallorca, a la baixa del lesionat Moyà, s'hi afegí l'absència de Jonás Gutiérrez per decisió tècnica. El partit fou vibrant des del primer moment. La pilota viatjava de porteria a porteria quan Robinho inaugurà el marcador. El Reial Mallorca emmudí el Bernabéu acte seguit, ja que dos minuts després que el brasiler encetàs el marcador, Varela empatava.

El conjunt de Manzano, ben situat, tractava de tu al senyorial Madrid. L'àrbitre donà validesa al gol de Robinho poc després que es complís el primer quart d'hora, tot i que el futbolista es trobava en fora de joc quan Raúl, al primer toc, li enviava l'esfèric. De res no serviren les protestes mallorquinistes.

El Mallorca, altre cop, continua amb el cap alt, cercant l'empat. Nunes envià la pilota al travesser i el conjunt de Manzano, a poc a poc, es va anar fent l'amo del partit. Quan ja era superior, Varela deixà enrere un fluix Marcelo -és bo en atac, però feble en defensa- i amb un xut excepcional superava Casillas.

Jonás Gutiérrez, ja ho saben, havia quedat a Palma, però ningú no havia notat la seva absència. Fernando Varela havia decidit reivindicar la seva titularitat. I de quina manera. L'empat (2-2) capgirà el partit i el Madrid accelerà abans d'arribar al descans.

La segona meitat començà amb domini quasi absolut del Reial Madrid. Sneijder no encertà a marcar, després d'una gran jugada de Van Nistelrooy, però el conjunt blanc era alta superior. Manzano mogué peça i donà entrada a Borja Valero per substituir Pereyra, que es retirà lesionat. El Mallorca, emperò, mai no renuncià al gol. Ara, cercava la porteria rival amb pilotes llargues per Güiza.

El Reial Madrid explicità la seva feblesa defensiva quan Diarra serví la pilota a Güiza dins l'àrea. L'andalús, amb un xut sec i ajustat al pal, posà el Mallorca en avantatge (2-3).

El Reial Mallorca jugà ara els seus millors minuts. Superava al Madrid en el marcador i en el terreny de joc. El conjunt de Schuster estava contra les cordes, però sorgí Robinho, que en una jugada excepcional facilità el gol a Raúl (3-3).

El partit embogia per moments. El Madrid podia guanyar, però també ho podia fer el Mallorca. Una vegada més, decidí la qualitat individual. A falta de poc més d'un quart d'hora pel final, Van Nistelrooy aprofità un gran servei del gran passador que és Raúl per desnivellar el partit.

El Reial Mallorca encara ho intentà, cercà l'empat fins el darrer moment, però el marcador ja no es va moure. S'havia pogut guanyar, però s'havia perdut. Això, sí. L'absència de Jonás no s'havia notat.