algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
16°

L'LFP planta cara a la FIFA i fixa el 20 de maig com a final de Lliga

Defensarà els interessos dels seus associats davant la justícia ordinària

La Junta de Primera Divisió de la Lliga de Futbol Professional (LFP) aprovà ahir que el Sevilla-Barcelona es jugui el 14 de maig i que la darrera jornada de la Lliga es retardi al 20 amb el concurs dels internacionals, per a la qual cosa demanarà la suspensió cautelar de la circular de la FIFA que impedeix la seva participació.

La Lliga contravindrà així la pròpia normativa de la FIFA amb la presentació avui, davant un jutjat de Zuric, d'un recurs que sol·licita una mesura cautelar per deixar sense efecte la circular de la FIFA, que obliga les associacions participants en el Mundial d'Alemanya 2006 a concedir als jugadors internacionals un període de descans obligatori de vuit dies, entre el 15 i el 22 de maig.

El director general del Celta de Vigo, Sabino López, anuncià després de tres hores de reunió la decisió dels clubs de Primera, que fou adoptada per «majoria qualificada» de dos terços dels presents -com requereix el Reglament per ser una qüestió de calendari-, segons explicà a continuació el secretari general de la Lliga, Carlos del Campo.

«En tot moment allò que s'ha pretès per tots els mitjans és salvaguardar la puresa de la competició i traslladarem de seguida a la Federació Espanyola de Futbol (RFEF) aquesta decisió definitiva, atès que la Lliga és l'organitzadora legal de la competició», assenyalà.

Qüestionat sobre les possibles represàlies que la FIFA pot adoptar contra el futbol espanyol per acudir a la justícia ordinària, el portaveu dels clubs recordà que «la Lliga actua en defensa dels seus associats i té la legitimació per organitzar el seu campionat».

«En aquest cas, en cap moment no es viola el reglament de cessió de jugadors a la selecció perquè hi seran catorze dies abans», apuntà Carlos del Campo, qui explicà que la petició de mesura cautelar serà presentada avui, bé «en un tribunal de comerç del cantó de Zuric o bé de districte, quan es determini quin és el competent».

El secretari general de la Lliga assegurà desconèixer el temps que pot tardar a pronunciar-se l'esmentat tribunal, encara que «si en un termini determinat no s'adopta aquesta mesura cautelar, hi haurà una altra reunió a principis de setmana que ve per adoptar la decisió que correspongui». «Estam lluitant contra el temps per la mala sort que hem tengut, perquè se suspengué aquest partit en la jornada que se suspengué i és un mal de força major», sentencià.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.