cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 23°
24°

La RFEF anuncia a la Lliga la decisió del col·lectiu arbitral de fer vaga si no cobra

Els col·legiats reclamen a la patronal el pagament dels salaris dels dos darrers mesos

La Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) va comunicar ahir a la Lliga de Futbol Professional (LFP) que els àrbitres de Primera i Segona Divisió no xiularan aquest cap de setmana si abans de la pròxima jornada, l'1 i el 2 d'abril, no cobren les quantitats que se'ls deuen des de fa dos mesos.

El secretari general de la RFEF, Jorge Pérez, va remetre ahir a la patronal la carta que al seu torn va enviar a la Federació el president del Comitè Tècnic d'Àrbitres (CTA), Victorino Sánchez Arminio, en la qual anunciava la decisió del col·lectiu arbitral.

«Si no cobren no arbitren. Ho han decidit per unanimitat i és una decisió d'ells al marge del Comitè Tècnic», van explicar fonts de la RFEF, que considera ferma la decisió dels àrbitres, que tampoc han cobrat els drets de publicitat de l'última meitat de la temporada passada, xifrats en uns 290.000 euros per als col·legiats i assistents de Primera. Segons la RFEF, la Lliga ha transferit 1.100.000 euros per pagar els emoluments arbitrals, però ha descomptat una quantitat que considera com deute federatiu procedent de la final de la Copa del Rei de la temporada 2002-03 jugada a Elx entre el Recreativo i el Mallorca, per la qual ambdues parts discuteixen encara.

La Lliga, per la seva part, insisteix que ha pagat en efectiu les quantitats de setembre i octubre i que les xifres corresponents a novembre, desembre i gener es van pagar a través d'una partida (3'5 milions d'euros) que la UEFA va traslladar a la RFEF, derivada dels ingressos de la Lliga de Campions, de la qual van sobrar 600.000 euros.

La patronal assegura que el passat 17 de març va ingressar 1.100.000 euros, que al costat dels 600.000 citats anteriorment completen la quantitat corresponent al pagament per concepte arbitral de l'últim període.

El 3 de març, la RFEF i la Lliga van reprendre el diàleg, interromput des d'agost de 2005, per elaborar un nou conveni de competències, que pretenen tenir acabat per al final de la present campanya després de dues temporades sense document.

Ambdues parts van assenyalar llavors que les tres hores de reunió van desbloquejar «situacions com les prestacions pendents als àrbitres».

La Lliga va acceptar l'agost passat una pujada salarial del 20 per cent per als àrbitres, dietes a part, després que la Federació plantejàs inicialment un increment del 25%.

D'aquesta manera la Lliga Espanyola pot veure's alterada el proper cap de setmana per un muntant de 454.545 euros, quantitat que la RFEF reclama a la patronal per acabar amb el deute als àrbitres, disposats a no xiular si no cobren els últims dos mesos. La Federació també sol·licita un muntant de 75.578 euros per despeses d'uns pagarés procedents d'un acord pactat el passat agost.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.