nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
16°

El futbol espanyol elegeix el seu futur

L'assemblea de la Federació Espanyola escollirà avui com a president Villar, Gerardo González o Losada

El futbol espanyol elegirà avui quin vol que sigui el seu futur durant l'assemblea de la Reial Federació Espanyola (RFEF), en la qual Àngel María Villar aspira a ser reelegit per a un cinquè mandat, amb l'oposició de qui fou el seu secretari general durant deu anys, Gerardo González, i l'exfutbolista i advocat Sebastián Losada.

Els 179 membres de l'assemblea general, en la qual estan representats tots els estaments del futbol, estan citats a les urnes a les 11.00 hores a la Ciutat del Futbol de Las Rozas. Els assembleistes, que des de les 9.30 hores tendran a la seva disposició els sobres i les paperetes, seran cridats per ordre alfabètic per emetre el seu vot, que serà secret i presencial, ja que no està permès el sufragi per correu, ni la delegació de vot.

Els pronunciaments a favor de la candidatura de Gerardo González de les Lligues de Futbol Professional i Futbol Sala i de la Federació Catalana, feu tradicional d'Àngel María Villar, han col·laborat a augmentar la incertesa del que pot ser el resultat d'unes eleccions viscudes amb intensitat des de fa molts mesos i convocades oficialment el 3 de setembre.

El comiat de Gerardo González com a secretari general de l'RFEF el gener del 2003 pot considerar-se el punt de partida d'un procés marcat per la denúncia del suposat ús incorrecte dels fons de l'RFEF, que ha conduït a la imputació dels vicepresidents Juan Padrón i Juan Espino -qui dimití el febrer del 2003-, el tresorer, José María Castillón, i el membre de la directiva Antoni Borràs.

La instrucció judicial, encara no resolta, paralitzà els procediments iniciats llavors des del Consell Superior d'Esports (CSD), que decidí suspendre la subvenció pública a l'RFEF durant el mandat de Juan Antonio Gómez-Angulo i que ha mantengut el seu successor, Jaime Lissavetzky.

L'entrada en el cas del Tribunal de Comptes i de la Fiscalia Anticorrupció enfosquí la condició en la qual podria concórrer als comicis Àngel María Villar, qui només en la seva primera elecció el 1988 tengué rival en la cursa per la presidència en la figura d'Eduardo Herrera, president de la Federació Andalusa i avui incorporat a la candidatura de Gerardo González.

Els setze anys d'experiència al capdavant de l'RFEF i la petició del «futbol espanyol» perquè continuï són els arguments esgrimits per Villar per optar a la reelecció, malgrat el «programa de descrèdit» que s'ha fet de la seva persona durant dos anys, segons ell.

La necessitat de modernitzar i aportar aire fresc a l'RFEF és el missatge llançat pel seu principal adversari, Gerardo González, qui obrí la campanya en anunciar la seva intenció de presentar-s'hi el maig passat, cinc mesos abans d'unir-se amb qui hauria estat el quart candidat, Gerardo Martínez Retamero, futur adjunt al president per a temes econòmics en cas de guanyar avui. La candidatura de Losada és gairebé testimonial.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.