muy nuboso
  • Màx: 18.38°
  • Mín: 11.39°
18°

Moció de censura contra Gaspart

Dos exdirectius que deixaren el càrrec l'abril encapçalen la iniciativa

Els exdirectius del Barcelona Xavier Aguilar i Gonçal Lloveras preparen una moció de censura contra el president barcelonista, Joan Gaspart, que en el cas de dur-se finalment a terme, es presentaria el mes de febrer o el de març vinents per iniciar aleshores el procés que estableixen els estatuts del club.

En aquest cas, hi hauria 14 dies per recollir les 5.000 firmes que aproximadament són necessàries per presentar el vot de censura, corresponents al 5 per cent del total de socis, i en la hipotètica votació, per aconseguir el triomf a les urnes s'hauria d'obtenir el suport de dues terceres parts dels votants.

Aguilar, que va ser tresorer durant el mandat de l'expresident Josep Lluís Núñez i directiu des del 1978, i Lloveras, que va entrar amb Gaspart de president, renunciaren a les seves places de directius adjunts el mes d'abril passat pel seu desacord amb la gestió del màxim dirigent barcelonista. Ara tots dos han creat el grup Concòrdia Blaugrana, a través del qual ja han començat possiblement a aconseguir adhesions i a preparar un vot de censura contra Gaspart, amb el qual esperen enderrocar el president del Barcelona dos anys i mig després de la seva arribada al càrrec.

Lloveras explicà que «l'opció que Gaspart se'n vagi i convoqui eleccions és la més desitjada per tots, però pareix que ell no ho vol», motiu pel qual s'ha començat a moure per impulsar el vot de censura. «Per tant -afegí l'exdirectiu- empram la segona alternativa democràtica que preveuen els estatuts: que els socis li diguin 'moltes gràcies per la vostra tasca, però no us volem com a president del Barça'; això és la moció de censura».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.