Els de Manzano aconseguiren un triomf molt important a força de coratge davant un fluix Espanyol

92828
El Mallorca derrotà l'Espanyol a la segona part tot i l'expulsió de Niño.
2 MALLORCA: Leo Franco (3), Cortés (1), Niño (0), Nadal (2), Poli (1), Ibagaza (1), Lozano (1), Riera (2), Robles (1), Etoo (1) i Pandiani (1).
Olaizola (2) substituí Robles al minut 46, Marcos (1) entrà en el lloc de Pandiani al minut 68 i Turu Flores (-) entrà per Etoo al minut 89.
0 ESPANYOL: Argensó (1), Navas (0), Soldevilla (1), Domoraud (0), Ricardo (0), Fredson (1), Maxi (1), Morales (0), Roger (2), Luque (1) i Tamudo (1).
Milosevic (0), entrà en substitució de Fredson al minut 49, Velamazán (1) entrà per Morales i Àlex Fernández (0) per Ricardo al minut 65.

ÀRBITRE: Luis Medina Cantalejo (2) del Col·legi Andalús, tingué una bona actuació per bé que molt protestada. Anul·là un gol a Pandiani al minut 66 per fora de joc de Lozano. Mostrà cartolina groga a Ricado al minut 24, Ibagaza al minut 49, Pandiani al minut 68, Soldevilla al minut 79, Maxi al minut 88 i Leo Franco al minut 90. Expulsà, per doble amonestació als minuts 14 i 45, Fernando Niño.
1-0, minut 57, Albert Riera treu una falta des de la banda dreta, penja la pilota damunt l'àrea i allà, d'entre un núvol de jugadors, sobresurt del cap de Lozano, que remata la pilota dins el marc d'Argensó.
2-0, minut 85, Etoo transforma un penal que Soldevilla havia comès sobre el davanter mallorquinista.
INCIDÈNCIES: Temperatura agradable i terreny en molt bones condicions per a la pràctica del futbol. Presenciaren el partit 17.130 espectadors.

TOMEU MARTÍ. Palma.
El Mallorca aconseguí una valuosa victòria davant l'Espanyol amb dos gols aconseguits a pilota aturada. Ahir es va fer més evident que mai aquella teoria del desaparegut Helenio Herrera, que deia que amb deu jugadors es juga millor que amb onze. Caldria afegir que jugar contra l'Espanyol d'aquest començament de Lliga, hi ajuda molt. Malgrat el resultat i l'alegria dels mallorquinistes, s'ha de dir que el partit va ser horrorós, amb una primera meitat digna d'un parell de categories inferiors i amb fases que ens costa trobar-hi alguna ombra de futbol. Que fos un partit avorrit i de baixíssima qualitat, no vol dir que no tengués alguns punts d'interès i algunes actuacions destacables. Entre els primers, cal encabir-hi les múltiples variacions tàctiques que oferí el matx. Entre els segons, hem de parlar de la brillant actuació del porter mallorquinista, Leo Franco, que ho aturà absolutament tot, i l'espectacular segona meitat que realitzà el jove migcampista Albert Riera, que convertí el lateral esquerre en un malson per a la defensa espanyolista i aixecà dels seients els aficionats de Son Moix.

El tècnic mallorquinista optà per donar entrada a Samuel Etoo des del primer minut i sacrificà Novo, encara que per això hagués de situar Ibagaza a la banda dreta. Així, el dibuix tàctic mallorquinista inicial va ser amb 4 defenses, 4 migcampistes, un mitja punta (Etoo) i un home en punta (Pandiani). Pel que fa al tècnic de l'Espanyol, Juande Ramos, optà per un sistema de 4-1-4-1. El partit començà amb un domini altern, amb dos conjunts que, amb la necessitat imperiosa de sumar els tres punts en litigi, es respectaven molt i no semblaven disposats a arriscar més enllà del necessari. Si bé és cert que a la primera meitat el Mallorca semblava dominar lleugerament quant a control de l'esfèrica, també és cert que qui va fer més a prop de la porteria rival va ser l'Espanyol. Al minut 10, Luque va botar una falta damunt la porteria mallorquinista que Leo Franco atrapà. Era el primer avís.

Al minut 44 es repetiria la mateixa jugada, amb la particularitat que aquesta vegada, la pilotà rebotà en Riera i sortí fora llepant el travesser. Abans, al minut 27, Roger Garcia va assajà un xut duríssim des de 40 metres i Leo Franco hagués de fer una espectacular estirada per desviar la pilota. Pel que fa al bàndol mallorquinista, les ocasions arribaren al minut 19 amb una bona jugada d'Ibagaza, que Etoo no encertà a culminar i al minut 31, amb una jugada per la banda dreta de Cortés que Niño rematà fora. Al minut 45, Niño seria expulsat per una forta entrada a Tamudo.

El Mallorca afrontava la segona meitat amb un home menys. Paradoxalment, aquesta circumstància va fer que el rival avançàs una mica les línies i els mallorquinistes trobassin més forats per llançar atacs. Quan semblava que l'Espanyol podia resoldre el matx del seu costat, va arribar al minut 57, una jugada decisiva. Va ser una falta terta per Riera que Lozano rematà amb molta habilitat a dins la porteria d'Argensó. Era el primer gol i la clau de la victòria. L'Espanyol ho provà amb dispars de Roger als minuts 52 i 62, però seria el Mallorca qui marcaria novament. Seria al minut 84 quan l'àrbitre assenyalà un rigorós penal de Soldevilla damunt Etoo. El camerunès s'encarregaria de transformar-lo en gol. Al final victòria merescuda i quinze dies de tranquil·litat per als mallorquinistes.